Hüccet’ül İslam Sıddıki: Terörün kökü ABD’ye dayanmaktadır

  • 09 Haziran 2017
  • 1.059 kez görüntülendi.
Hüccet’ül İslam Sıddıki: Terörün kökü ABD’ye dayanmaktadır

Tahran Cuma Namazı hutbelerinde konuşan Hüccet’ül İslam Kazım Sıddıki, Tahran’daki terör olaylarına atıfta bulundu.

Tahran Cuma Namazı Geçici Hatibi Hüccet’ül İslam Kazım Sıddıki, yaptığı hutbelerde Tahran’daki terör olaylarına atıfta bulunarak, “Allah’ın misafirleri olan bu mazlum insanların şehit düşmesi bir taraftan İran halıkının uyanık olmasına yol açarken diğer taraftan da onların Allah’a daha yakın olmalarına neden olmuştur” diye konuştu.

Hüccet’ül İslam Sıddıki, sözlerini şöyle sürdürdü: İstikbar sultasının yapıtlarından olan terör eylemlerinin kökü İmam Humayni’nin (r.a) vasiyetinde de olduğu gibi ABD’ye dayanmaktadır. Amerika daha sonra devlet tabanlı terörün merkezi olan Siyonist Rejim’i bölgede oluşturdu.

DEAŞ terör örgütünü tüm kötülüklerin kökü olarak tanımlayan Tahran Cuma Namazı Hatibi, “Allah ve İslam adına yapılan bu eylemler, güzel bir örtünün arkasında saklanan kapsül gibidir. ABD ve İngiliz yapımı olan bu örgüt, hiçbir dini kırmızı çizgiye sahip olmazken mantık ve acımadan da epey uzaktır. Suçsuz çocuklar,kadınlar ve erkeklerin camiler dahil her yerde kana bulamaları ise bunların ormandaki vahşi canavarlara benzediğini ispatlıyor” açıklamalarında bulundu.

İran güvenlik güçleriyle Devrim Muhafızları Ordusu’nu takdir eden Hüccet’ül İslam Sıddıki, sözlerini şöyle sürdürdü: Tüm caniler ortadan mahvedildi ve İslami Şura Meclisi, oturumunu bir dakika bile ara vermeden devam ettirdi. Bu da Aşura kültürüne dayanarak, cesur bir alimin önderliğinde bağımsız olan İran’ın bu tür olaylardan etkilenip sarsılmayacağını açıkça ortaya çıkardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.