Hüccetülislam Reisi: Bercam anlaşmasını ihlal etmenin bedeli Amerika için ağırlaştırılmalı

  • 22 Eylül 2017
  • 1.058 kez görüntülendi.
Hüccetülislam Reisi: Bercam anlaşmasını ihlal etmenin bedeli Amerika için ağırlaştırılmalı

Astan News’un bildirdiğine göre Kutsal Rezevi Külliyesi mütevellisi hüccetülislam Reisi Muharrem ayının başlaması dolayısıyla Zilhicce ayının son gününde Mutahhar Rezevi Türbe’nin İslam İnkılabı avlusunda düzenlenen matem izni merasiminde yaptığı konuşmada, matem iznini masum İmamların tüm beşeriyete verdiğini kaydederek, “bu buluşmada özel bir matem izni istiyoruz”ifadesini kullandı.

Aşura hareketinde İmam Hüseyin (as) ve yarenlerinin basiretle cihat arenasında hazır olduklarını kaydeden Nizamın maslahatını teşhis konseyi üyesi hücetülislam Reisi, “ Eba Abdüllahü’l Hüseyin (as) yarenlerinin özelliği şuydu ki, onların kılıçlarına basiret hakimdi, bu yüce insanlar iyi bir şekilde, dostu, düşmanı, yolu ve yol göstericiyi tanıdılar”diye kaydetti.

Zulmün olduğu her hangi bir yerde İmam Hüseyin yolunu izleyen herkes, galeyana gelmesi gerektiğini kaydeden hüccetülislam Reisi, şöyle dedi: Aşura söylemi, zulümle mücadele ve zalimlerin karşısında durmak, iyiliklere emretme ve kötülüklerden sakındırmaktır, İmam Hüseyin (as) beşeri camiayı ıslah etmek için yani emri maruf ve nehyi anil münker vecibesi için kıyam ettiler ve o hazretin hareketi sadece kameri 61 yılıyla sınırlı değildir ve kıyamete kadar devam edecektir ve kuşkusuz Seyyidü’ş Şüheda’nın mübarek kanı, beşeri camianın ıslahı ve hidayete erdirilmesinin sırrı olacaktır.

Rehberlik bilgeler meclisi üyesi hüccetülislam Reisi konuşmasını şöyle sürdürdü: İmam Hüseyin (as) vasiyetnamesinin bir bölümünde kıyamının hedefini “İslam Peygamberi (saa) ümmetini ıslah etmek” şeklinde açıklamaktadır ve bu toplumsal ıslah, sadece kameri 61 yılıyla sınırlı değildir ve sonsuza kadar Hüseyni hareket beşeriyet işlerinin ıslah edicisi olarak kalacaktır.

Hüseyni kesimlerin Yezidi kesimlere hiçbir zaman biat etmeyeceklerini kaydeden nizamın maslahatını teşhis konseyi üyesi hüccetülislam Reisi, “ Aşura hareketinin mesajı zaman ve mekanın ötesine geçmiştir, öyle ki 1500 yıl sonra İmam Hüseyin (as)’ın «هَل مَن ناصِرَ یَنصُرَنی» şeklindeki mesajı yenidir, bugün dünyada adalettaleplik ve zulümle mücadele yolunu tutan herkes, pratikte “İmam Hüseyin (as)’a lebbeyk demiş” sayılmaktadır.”dedi.

İslam İnkılabının kökünün Hüseyni Aşura’ya dayandığını kaydeden hüccetülislam Reisi, şöyle dedi: İran İslam Cumhuriyetinin siyaseti Aşura hareketine tabi olarak, ne zulüm etmek ve ne de zulmün altında kalmayı kabul etmektir, bugün biz zulüm işeyen ve ahit bozan Yezidilerle karşı karşıyayız.

Tevbe suresinin 12. Ayetinde, “küfrün önderlerine karşı savaşın. Çünkü onlar yeminleri olmayan adamlardır” beyanına değinen Kutsal Rezevi Külliyesi mütevellisi hüccetülislam Reisi, “ İstikbarın ahit bozması, ameli ve ifadesinde açıktır; düşmanlar ahdini bozanlardır ve ahdi bozma konusu, Allah dini düşmanlarının özelliklerindendir.”diye kaydetti.

Küresel İstikbarın çeşitli milletlere yönelik cinayetleri ve habasetlerine değinen hüccetülislam Reisi, “bugün Filistin, Yemen, Myanmar vb. ülkelerin halklarına karşı işlenen cinayetler ve namertçe katliamlar, sulta nizamının desteğiyle gerçekleşiyor ve IŞİD ve El-kaide gibi terör grupları, müstekbirler tarafından kurulmuştur”ifadesini kullandı.

Rehberlik Bilgeler meclisi başkanlık divanı üyesi hüccetülislam Reisi, konuşmasının devamında, “İmam Hüseyin (as) izleyicileri, hiçbir zaman zulüm karşısında sessiz kalmamalıdır ve bu yüzden bugün İslami İran, dünyada zulümle mücadelenin bayraktarıdır.”diye kaydetti.

Amerika başkanı Trump’ın BM’deki son konuşmasına değinen hüccetülislam Reisi, “ kendileri anlaşmayı imzalayıp, kendileri de bozuyor, İslami İran yetkilileri, Amerika devleti ve bu ülkenin edepsiz ve ahlaksız başkanının Bercam anlaşmasını ihlal etmelerinin bedelini ağırlaştırmalı ve onların ahitlerine bağlı kalmadığını dünyaya göstermelidir.”diye kaydetti.

Amerika’lı yetkililerin gerçek kimliğinin dünya halkı için aydınlatılması yönünde çaba göstermek gerektiğini kaydeden hüccetülislam Reisi, “İran İslam Cumhuriyeti yetkilileri İslam İnkılabı Rehberi’ne tabi olarak Amerika’lılar karşısında öylesine dik durmalılar ki onlar ve müttefiklerini pişman etsinler.”dedi.

İran İslam cumhuriyeti nizamının İmam Hüseyin (as)’ın yolunda gitmek ve halkın desteğini arkasına almakla, muktedir bir nizam olduğunu kaydeden Rehberlik bilgeler meclisi üyesi hüccetülislam Reisi, “bu nizamın, önünde Aşura öğretileri ve halkın kalbinde halkçı üssü vardır, bu millet İran İslam Cumhuriyeti kurucusu İmam Humeyni ve İslam İnkılabı rehberi gibi muktedalarına itaat ederek, Amerika’dan asla korkmamaktadır.”ifadesini kullandı.

Konuşmasının sonunda ülkenin sorunlarının çözümlenmesinin sadece gençlerin eliyle mümkün olacağını kaydeden hüccetülislam Reisi, ”ecnebiler şimdiye kadar hiçbir ülkede bir sorunu çözmediler ve İslami İran da bu konudan müstesna değildir; halk ve iç kapasitelere dayanma ilkesi, ülkede bir söyleme dönüşmeli ve ecnebilerin hiçbir sorunu çözmeyecekleri bilinmelidir.”dedi.

Mutahhar Rezevi Türbe’nin İslam İnkılabı avlusunda Hüseyni matem heyetlerinin de katılımıyla düzenlenen söz konusu merasimde, eski bir gelenek olarak Muharrem ayının başlaması dolayısıyla Mutahhar Rezevi Türbe kubbesi ve parmaklığının bayrağı ve örtüsü değiştirilerek matem rengine büründü. Merasimde ayrıca Seyyit Cafer Mahruhsar ve Ahmet Vaaizi İmam Hüseyin (as) hakkında mersiye okudu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.