İmam Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, Ayetullah Mesbah Yezdi’nin cenaze namazını kıldırdı

  • 02 Ocak 2021
  • 1.169 kez görüntülendi.
İmam Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, Ayetullah Mesbah Yezdi’nin cenaze namazını kıldırdı

İmam Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, bugün sabah saatlerinde Ayetullah Muhammed Taki Mesbah Yezdi’nin cenaze namazını kıldırdı.

İmam Hamanei bugün sabah merhum Ayetullah Mesbah Yezdi için cenaze namazını kıldırıp,  fatiha okuyarak, kadim kardeşi ve mücahit arife veda etti.

Öte yandan İslam İnkılabı Rehberi İmam Ayetullah Hamanei bir mesaj yayımlayarak, İranlı büyük fakih ve mücahit din adamı Ayetullah Muhammed Taki Misbah Yezdi’nin vefatı dolayısıyla başsağlığı dileklerinde bulundu.

İslam İnkılabı Rehberi İmam Ayetullah Hamanei, mesajında şöyle dedi:

Ayetullah Misbah Yezdi seçkin bir düşünür, tedbirli bir yönetici, hakkı beyan etmekten çekinmeyen ve doğru yolda kalmakta direnen bir alimdi.

İmam Ayetullah Hamanei mesajında şu vurguyu yaptı:

Ayetullah Misbah Yezdi’nin dini düşüncelerin üretilmesi ve dini kitapların yazılması, seçkin talebelerin yetiştirilmesi ve ihtiyaç duyulan her meydanda inkılapçı varlığı, hakikaten ve gerçekten emsalsiz sayılırdı. Ayetullah Misbah Yezdi’nin gençlik çağından ömrünün sonuna kadar takvası ve ihlası ve tevhidî marifet yolunu izlemesi, ona verilen ilahi mükafattı.

Bilgeler Meclisi üyesi ve İmam Humeyni -ra- eğitim ve araştırma merkezi Başkanı Ayetullah Muhammed Taki Misbah Yezdi, bir süre yakalandığı hastalığına katlandıktan sonra Cuma günü akşam saatlerinde hakka yürüdü.

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden İran Uzmanlar Meclis üyesi Ayetullah Muhammed Taki Misbah Yezdi için bugün Rey kentindeki Hz. Abdulazim Hasani (a.s) Türbesi’nde cenaze merasimi düzenlendi.

Merhum Ayetullah Mesbah Yezdi’nin naaşı, Rezevi Horan’da İmam Rıza’nın (a.s) pak türbesinde tavaf edildikten sonra, pazartesi günü toprağa verilmek üzere Kum’a getirilecek./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.