İmam Seyyid Ali Hamanei: İran ve Rusya, Amerika’ya dizginleyebilirler

  • 08 Eylül 2018
  • 1.760 kez görüntülendi.
İmam Seyyid Ali Hamanei: İran ve Rusya, Amerika’ya dizginleyebilirler

Dünya Müslümanları Ve Mustazafları İmamı Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei, Rusya Cumhurbaşkanı Veladimir Putin ile yaptıkları görüşmede, İran ve Rusya ikili işbirliğinin uluslararası konularda gelişebileceğini belirterek, ‘’İki tarafın işbirliği yapacağı konulardan biri Amerika’nın dizginlemesidir zira Amerika insanlık için bir tehlikedir ve dizginlenme imkanı da vardır’’ dedi.

Tahran’da düzenlenen üçlü Liderler Zirvesi toplantısının verimli olması temennisinde bulunan Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei, İran ve Rusya’nın Suriye konusundaki işbirliği ikili işbirliğinin önemli ve iyi örneği olduğunu belirtti.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei, Suriye meselesini Amerika’nın dizginlemesinin önemli örneği olduğunu belirterek, Amerikalıların bugüne kadar Suriye’de gerçek anlamda hezimete uğradıklarını ve hedeflerine ulaşamadıklarını söyledi.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei, İran, Rusya ve Türkiye’nin Amerika tarafından ambargoya tabi tutulmasını işbirliğinin gelişmesi için güçlü bir ortak nokta olarak sayarak, İran ve Rusya’nın siyasi ve ekonomik ilişkilerini geliştirerek, Tahran oturumunda varılan anlaşmaları ciddiyetle uygulaması gerektiğini söyledi.

Ekonomik mübadele ve ticaretin dolar harici dövizlerle yapılması gerektiğini ifade eden Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei, İran’ın Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) ile ilgili tutumu hakkında, ‘’İran bugüne kadar taahhütlerini yerine getirmiştir fakat, Avrupalılar taahhütlerini yerine getirmemişlerdir ve bu kabul edilemezdir. İran KOEP ile ilgili ülke menfaatleri ve izzeti doğrultusunda bir karar alacaktır’’ dedi.

Amerikalıların İran, füze konusu ve bölgesel konular hakkında bazı konuları gündeme getirdiklerini ifade eden Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei, Amerika’nın İran ile meselesinin bunların ötesinde olduğunu, Amerika’nın 40 yıldan beri İran’ın kökünü kazımak istediğini fakat bu süre zarfında İran’ın 40 kat daha büyüdüğünü söyledi.

Yemen konusuna değinen Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei, Suudilerin Yemen’de bir sonuç almayacaklarını ve Yemen halkını dize getiremeyeceklerini söyledi.

Putin de görüşmede İran Cumhurbaşkanı ile müzakeresinin olumlu geçtiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Ruhani ile ikili konular ve Suriye meselesi hakkında olumlu görüşmelerde bulunduklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.