İngilizler, Şii-Sünni Müslümanlar Arasında Tefrika Çıkarma Peşinde

  • 10 Mart 2016
  • 834 kez görüntülendi.
İngilizler, Şii-Sünni Müslümanlar Arasında Tefrika Çıkarma Peşinde

Dünya İslam Mezheplerini Takrip Kurumu Genel Sekreteri, İngilizler’in Şiiliğe karşı düşmanlığının uzun mazisi olduğuna işaretle, İngilizlerin Şia ile Ehl-i Sünnet arasında tefrika çıkarmak peşinde olduğunu belirtti.

Dünya İslam Mezheplerini Takrip Kurumu Genel Sekreteri Ayetullah Muhsin Eraki, Kazvin velayetinde düzenlenen din adamları, mezhebi heyetler ve kültür aktivistlerinin istişare toplantısında yaptığı konuşmada, Amerikan İslam’ı ve İngiliz Şiiliği’nin Öz İslam ve Alevi Şiiliği’nin önündeki iki büyük sorun olduğunu belirtti.

Ayetullah Eraki, İslam medeniyetine işaretle, İslam’ın insanlık ve insan hayatı için yeni bir kimlik açıkladığını, ancak emperyalizmin müstekbirlerin nefsani tutkuları uğruna insanların gücünü kullandığını ifade etti.

Ayetullah Eraki, İngiliz Şiiliği’nin İslam toplumunda gerilim ve ayrılığı artıran davranışları yaydığını vurgulayıp, uydu kanalları üzerinden muhtelif yayınlar yaparak, Şiiler ile Sünniler arasında tefrika çıkarmaya çalıştığını ifade etti.

İslam Mezheplerini Takrip Kurumu Genel Sekreteri, İran İslam Cumhuriyeti’nin İslam’ın otoritesini savunduğunu sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.