İngiltere’nin Tahran Büyükelçisi Dışişleri’ne çağrıldı

  • 11 Aralık 2016
  • 982 kez görüntülendi.
İngiltere’nin Tahran Büyükelçisi Dışişleri’ne çağrıldı

İngiltere Başbakanı Theresa May’ın İran karşıtı açıklamaları nedeniyle bu ülkenin Tahran Büyükelçisi Nicholas Hopton’un Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldığı belirtildi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, İngiltere Başbakanı Theresa May’ın Fars Körfezi İşbirliği Konseyi’nin oturumunda yaptığı İran karşıtı açıklamalar nedeniyle Büyükelçi Nicholas Hopton’un Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldığını belirtti.

Dışişleri’ne Bakanlığı’na çağrılan Büyükelçi Nicholas Hopton’a İran’ın sert itirazlarının iletildiğini kaydeden Kasımi, İngiltere Başbakanı’nın sergilediği bu tür yaklaşımların iki ülke arasındaki ilişkilerin yararına olmayacağını ve bu yönde olumsuz etkiler bırakacağını vurguladı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, İngiltere’nin Tahran Büyükelçisi’ne şu konuların da iletildiğini açıkladı:

İran’ın bölge politikası terörle mücadelenin yanı sıra barış, istikrar ve güvenliğin sağlanmasıdır. Oysa ki bazı bölge ülkelerinin politikası çok apaçık bir şekilde terörizmi desteklemektir. Bu konu nasıl olur da İngiliz yetkililer ve özellikle de Başbakan Theresa May tarafından gözardı edilir. Hakikaten de bu çok şaşırtıcıdır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.