İnsan hakları örgütlerinden Bahreyn rejimine tepki

  • 05 Eylül 2017
  • 1.062 kez görüntülendi.
İnsan hakları örgütlerinden Bahreyn rejimine tepki

Bahreyn’de demokrasi ve insan hakları için Amerikalıların örgütü, Halife rejiminden insan hakları aktivistlerini ve vatandaşları kaçırmayı durdurmasını istedi.

Bahreyn’de demokrasi ve insan hakları için Amerikalıların örgütü icra Başkanı Hüseyin Abdullah Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Bahreyn içişleri Bakanı ve istihbarat örgütü insan hakları aktivistlerini ve ayrıca sıradan vatandaşları kaçırarak işkence etmeyi sürdürdüğünü belirtti.

İnsan hakları aktivisti Abdullah Halife rejiminden kaçırdığı insanları nerede tuttuğunu açıklamasını ve böylece ailelerini ve avukatlarını onların durumundan haberdar etmesini ve gerektiği takdirde kaçırılanların tedavisine izin vermesini istedi.

Bahreyn’li iki aktivist Seyyid Alevi ve Fadıl Abbas’ın hiç bir suç işlemediğini ve derhal serbest bırakılmaları gerektiğini kaydeden Hüseyin Abdullah, bu aktivistlerin suçu ispat edildiği takdirde tarafsız bir mahkemede ve avukatların katıldığı duruşmada yargılanmaları ve dosyaları sivil mahkemelerde ele alınması gerektiğini vurguladı.

Bahreyn 2011 yılından beri halkın zalim Halife rejimine karşı kıyamına sahne oluyor. Bahreyn halkı barışçıl protesto eylemleri düzenleyerek ülkelerinde özgürlük, adalet ve ayrımcılığa son vermek gibi taleplerde bulunuyor ve halkın seçtiği bir yönetimin işbaşına gelmesini istiyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.