İnsanlık Düşmanı Büyük Şeytan Amerika’ya Türkiye’den Destek Açıklamaları Sürüyor

  • 07 Nisan 2017
  • 1.291 kez görüntülendi.
İnsanlık Düşmanı Büyük Şeytan Amerika’ya Türkiye’den Destek Açıklamaları Sürüyor

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, ABD’nin Humus’taki Şayrat üssüne yönelik düzenlediği saldırı ile ilgili yazılı açıklamada bulundu.

 Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yaptığı yazılı açıklamada; “(Suriye Devlet Başkanı Beşar) Esed rejimi suçlarına verilmiş olumlu bir yanıt. Saldırıların cevapsız kalmaması açısından önemli. Uluslararası toplumun birlik içinde hareketi önemli” dedi.

Şayrat Hava Üssü’nün kullanılamaz hale getirilmesi, sivillere yönelik kimyasal ve konvansiyonel saldırıların cevapsız kalmaması açısından önemli bir adımdır. Benzer katliamların yeniden yaşanmaması için acilen uçuşa yasak bölge ve güvenli bölgenin hayata geçirilmesi gerekmektedir. Suriye’deki insani krizin sona erdirilmesi adına uluslararası toplumun birlik içinde hareket etmesi önem arzetmektedir.

Kalın; “Benzer katliamların yeniden yaşanmaması için acilen uçuşa yasak bölge ve güvenli bölgenin hayata geçirilmesi gerekmektedir.”

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ABD’nin Şayrat Üssü’ne yaptığı operasyonun olumlu karşılandığı belirtilirken, Çavuşoğlu ABD’nin müdahalesini yerinde bulduklarını ve Esed’in uzaklaştırılması gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.