Irak Başbakanı Abdulmehdi: Irak yabancı askeri üssü ve yabancı dikteyi kabul etmiyor

  • 13 Şubat 2019
  • 1.703 kez görüntülendi.
Irak Başbakanı Abdulmehdi: Irak yabancı askeri üssü ve yabancı dikteyi kabul etmiyor

Irak başbakanı Adil Abdulmehdi, ABD savunma bakanlığı sorumlusu Patrik Shanahan ile Bağdat’ta görüşmesinde, Irak’ın, ülkede yabancı bir ülkenin askeri üssüne karşı çıktığını bildirdi.

İRNA’ya göre, Adil Abdulmehdi, Irak’ın kararlarında bağımsız hareket edeceğini ve hiçbir taraftan etkilenmeyeceğini belirtti.

Irak başbakanı: “İki ülke arasındaki güvenlik anlaşması uyarınca, ABD güçlerinin Irak’taki misyonu terörizmle mücadele ve Irak güçlerinin eğitimi ile sınırlı ve bunun dışında başka bir şey yok.” dedi.

Irak başbakanının bu açıklaması, ABD Başkanı Donald Trump’ın bölgeyi izlemek için Irak topraklarını kullanma müdahalesine cevap olarak geldi.

ABD savunma bakanlığı sorumlusu da,  Trump’ın Irak’taki ABD kuvvetlerinin misyonunun IŞİD ile mücadele etmekten ve Irak kuvvetlerini eğitmekten ve güçlendirmekten başka bir şey olmadığını iddia etti.

Sık sık yaşanan yenilgiler ve başarısızlıklar nedeniyle 2011 yılında Irak’tan ayrılmak zorunda kalan ABD güçleri, terör örgütü IŞİD ile sözde mücadele bahanesiyle  2014’de tekrar Irak’a girdi. Irak halkı ve siyasileri Irak’ta amerikan askeri varlığına karşılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.