Irak Direnişçileri, Felluce Şehrinin İçlerine Doğru İlerliyor

  • 25 Mayıs 2016
  • 796 kez görüntülendi.
Irak Direnişçileri, Felluce Şehrinin İçlerine Doğru İlerliyor

Irak ordusu ve halk gönüllüleri, Felluce’nin çevresindeki bölgeleri kurtarmanın ardından şimdi de ağırlığı bu şehrin kurtarılmasına yönlendirdikleri ve kurtarma operasyonunda ilerleyişini sürdürdükleri bildiriliyor.

Lübnan el-Ahd internet sitesinin bildirdiğine göre

Irak Federal Polis Şefi Korgeneral Raid Şakir Cevdet, yaptığı açıklamada, Felluceye giden tüm yolların terör örgütü mensuplarından temizlendiğini ve Irak güçlerinin şu anda tüm bölgeyi temizlemekle meşgul olduklarını, terörist avına çıktıklarını bildirdi.

Şakir Cevdet, IŞİD’in Felluce’nin doğusunda El-Harariyyat ile Elbu Ude bölgeleri arasında geçiş amacıyla kullandığı tünelin yerle bir edildiğini söyledi. Cevdet, tünelde 11 militanın öldüğünü kaydetti.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, 22 Mayıs akşamı Felluce’yi DAEŞ’ten kurtarma operasyonunun başladığını duyurmuştu.

Öte yandan Irak Gönüllü Halk Güçleri Komutanı Kazım el-Cabiri Tesnim haber ajansına yaptığı açıklamada Felluce çevresinde kurtarılmış bölgelere temasla, Fellucenin kurtarılma operasyonunun bir kaç aşamada gerçekleştiğini ve bunun ilk aşamasının başarıyla tamamlandığını bildirdi

Ordu güçleri, polis teşkilatına bağlı unsurlar, Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi ve aşiret güçleri (Sünni), 2014’ten beri DAEŞ kontrolünde bulunan Felluce’yi geri alma operasyonunda yer alıyor.

Irak hükümeti Felluce’yi alıp ardından DAEŞ’in ülkedeki ana karargahı olan Musul’un kurtarılmasını amaçlıyor.

Tesnim haber ajansı ayrıca Iraklı bir kaynağa dayanarak Irak ordusunun ilerleyişini sürdürmesiyle birlikte IŞİD terör örgütü üyelerinin Şaklava’ya doğru kaçmakta olduklarını bildirdi.

Bu haber kaynağı ilerleyen saatlerde, Felluce’nin kurtarılması çok daha güçlü bir şekilde yeniden başlayacağını bildirdi.

IŞİD terör örgütü 2013 yılının sonlarında Felluce’yi işgal etmişti. IŞİD bu kasabayı ele geçirdikten sonra halkın kasabadan çıkışını engelledi ve kendisi için canlı kalkan haline getirdi.

Irak bayrağının Felluce göklerinde dalgalanacağını belirten el-İbadi şöyle ekledi: Felluce diğer yüzlerce köy, kasaba ve kent gibi onun sakinlerine dönecek, IŞİD örgütünün zulüm ve ihanetinden kurtulacaktır.

Irak güvenlik güçleri ve gönüllü halk birlikleri (el-Haşad el-Şabi) birkaç gün öncesinden Felluce’yi IŞİD terör örgütünden temizlemek için kasabanın yakınlarına konuşlanmışlardır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.