Irak dışişleri bakanı: Iraklılar İran’ın desteklerini unatmayacaklar

  • 20 Nisan 2017
  • 1.064 kez görüntülendi.
Irak dışişleri bakanı: Iraklılar İran’ın desteklerini unatmayacaklar

Irak dışişleri bakanı İbrahim Caferi, İran’ın Irak’a atadığı yeni büyükelçisiyle görüşmesinde, Irak halkının İran İslam Cumhuriyeti ve halkının Irak’ın en hassas ve zor dönemlerinde yaptığı yardımları asla unutmayacağını söyledi.

Caferi, İran büyükelçisi İrec Mescidi’nin güven mektubunu alırken, İranlıların, her zaman ve özellikle de Irak topraklarının bir bölümünü sultalarına geçiren teröristlere karşı mücadelede Irak halkını savunduğunu ve desteklediğini belirterek, İran halkının Irak’ın en zor günlerinde Irak’ı yalnız bırakmadığını ve bu durumdan dolayı iki ülke ilişkilerinin her alanda geliştirilmesinin bir zaruret olduğunu söyledi.

İrec Mescidi de, sözkonusu görüşmede, iki komşu ülkenin kültür ve tarihi ilişkilerine ve müştereklerine temasla, Bağdat-Tahran arasında ilişkilerin güçlendirilmesini istedi.

İrec Mescidi, Irak’ta yaklaşık 7 yıl büyükelçi olarak görev yapan Hasan Danaifer’in yerine büyükelçi olarak göreve başladı. İrec Mescidi, Irak’ın siyasi, güvenlik ve etnik yapısını çok iyi biliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.