Irak dünya ülkelerinden Erbil’le petrol işbirliğini kesmelerini istedi

  • 25 Eylül 2017
  • 1.188 kez görüntülendi.
Irak dünya ülkelerinden Erbil’le petrol işbirliğini kesmelerini istedi

Irak devleti dün gece yayınladığı bildiriyle, bütün ülkelerden Erbil yönetiminin referandum düzenlemesiyle ilgili olarak yaşanan sorundan dolayı Erbil’le petrol ilişkilerine son vermesini istedi.

Reuters’in haberine göre, Irak hükümeti, ayrıca Irak kürt bölgesi yönetiminden referandumdaki ihtilaftan dolayı, sınır karakolları ve havalimanlarını Irak merkezi hükümete teslim etmesini istedi.

Irak başbakanı Haydar el’İbadi’nin başkanlığında düzenlenen Milli Güvenlik Şurası oturumundan sonra yayınlanan bildiride, ‘sınır geçitlerinin federal hükümete ait olduğu ve petrol gelirlerinin de Anayasa’ya göre Irak halkına ait olduğu kaydedildi.

Bildiride, Irak Milli Güvenlik Şurası’nın gerekli tedbirleri alacağına yer verilirken, bu doğrultuda Irak Kürt bölgesi hesaplarının Irak merkezi hükümetine devredilmesiyle ilgili çalışma grubu oluşturulacağı ve petrol ihracatının da merkezi hükümete aktarılacağı bildirildi.

Irak Milli Güvenlik Şurası, Irak devletinin, ülkenin toprak bütünlüğü,  hakimiyeti, güvenlik ve istikrarı için  bütün araçlardan yararlanacağı ve anayasaya göre bu girişimlerin yapılacağına yer verildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.