Irak Güçleri Musul’un Batı kıyısına Konuşlandı

  • 22 Şubat 2017
  • 1.098 kez görüntülendi.
Irak Güçleri Musul’un Batı kıyısına Konuşlandı

Neyneva eyaleti operasyon komutanı, terörizmle mücadele biriliklerinin Musul şehrinin batı kıyılarna konuşlandığını bildirdi.

İRİB haber ajansının dün verdiği habere göre Neyneva eyaleti operasyon komutanı Abdul Emir Yarellah, terörizmle mücadele güçlerinin Musul’un batı kesiminde eski mahallelerde teröristlerle göğüs göğüse çatışmalar amacıyla hazır konuma getirildiklerini bildirdi.

Bu habere göre Irak güçleri Musul’un batısını kurtarma yönündeki operasyonun ilk aşamasında dün Musul hava alanı yakınındaki Elbi Seyf bölgesini teröristlerden kurtarmayı başarmışlardı.

Öte yandan Irak başbakanı Haydar el-İbadi Irak halkının terörizme karşı mücadelede Irak ordusu ve halk güçlerine geniş destek verdiklerini ve teröristlerin bulundukları bölge ve konumlarıyla ilgili çok değerli bilgiler aktardıklarını belirterek, Irak ordusunun operasyonun ilk saatlerindeki hızlı ilerleyişinin IŞİD terör örgütünün dağıldığını gösterdiğini söyledi.

İbadi, bazı ülkelerin halen Irak’ın kaos ve savaş ortamında kalmasını istediklerini ve bu yönde çaba harcadıklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.