Irak, IŞİD ardından kültürel konuları düşünmeli

  • 05 Eylül 2017
  • 970 kez görüntülendi.
Irak, IŞİD ardından kültürel konuları düşünmeli

İran nizam maslahatını teşhis konsey başkanı son günlerde Irak’ta IŞİD’e karşı kazanılan zaferlerin ardından kültürel konulara dikkat edilmesi ve güvenlik krizden geçişe vurgu yaptı.

İRNA’nın bildirdiğine göre İran nizam maslahatını teşhis konsey başkanı Ayetullah Mahmud Haşimi Şahrudi dün Irak cumhurbaşkan yardımcısı Nuri Maliki ile Bağdat’ta bir araya gelerek, Iraklı yetkililerin, güvenlik krizlerden başarılı geçişi ardından başta genç kuşağın eğitimi, kültürel ve sosyal konulara özel önem vermesi ve böylece dini ve devrimci inançlara bağlı mümin bir nesil yetiştirilmesi gerektiğini belirtti.

Ayetullah Şahrudi Iraklı yetkililerin kültürel kurumların faaliyetlerini geliştirip seviyesini yükseltmek, İslam ve ehlibeyt -as- düşmanlarına uluslararası boyutta karşılık vermekle ülkelerinin yumuşak gücü ve vahdete yol açan manevi kaynaklarına yardımcı olabileceklerini söyledi.

Yapılan görüşmede Irak cumhurbaşkan yardımcısı Nuri Maliki de başta mülteciler ve IŞİD savaşında mağdur olanlara genel hizmetlerin sunulması ve sorunları çözümü ile ilgili faaliyetleri konusunda bir rapor sundu.

Maliki ayrıca Irak stratejilerinden birinin toplumun çeşitli ihtiyaçların giderilmesi ve altyapıya özen göstermek ayrıca sosyal ve kültürel sorunların çözülmesi olduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.