Irak İslam Yüksek Konseyi’nden Haşdi Şabi’ye destek

  • 28 Ekim 2017
  • 1.102 kez görüntülendi.
Irak İslam Yüksek Konseyi’nden Haşdi Şabi’ye destek

Irak İslam Yüksek Konseyi bir bildiri yayınlayarak bazı ABD’li yetkililerin Haşdi Şabi güçlerinin üst rütbeli komutanlarından olan Ebu Mehdi el-Mühendis’e karşı ortaya attığı iddiaları şiddetli şekilde eleştirip Amerikanların aldığı bu tarz tavırların tekfirci ve ayrılıkçı örgütlerin lehine olduğunu belirtti.

ABDli yetkililer tarafından öne sürülen iddiaların şaşırtıcı olduğunu açıklayan bildiri, “Bu tarz konuşmalar Irak’ın içişlerine açık bir müdahale yapılması anlamına gelerek ülkenin birliğiyle istikrarını tehlike altına sokuyor. Haşdi Şabi’ye yöneltilen ithamlar bizim açımızdan tamamen reddedilmiştir, zira bu halk birlikleri milli bir kuruluş olarak teröre karşı mücadele amacıyla dini merciliğin emirleri neticesinde oluşan Irak Silahlı Kuvvetleri’nin birer parçasıdır” ifadelerine yer vermiştir.

Irak İslam Yüksek Konseyi, sözü geçen bildiriye şunları da ekledi: Haşdi Şabi güçlerinin birçok üyesi Irak’ın birliğini korumak için teröristlere karşı yaptıkları mücadele sonucu şehit düşmüştür ve ABD’nin mesnetsiz iddiaları, Iraklı yetkililerin bölgedeki istikrarı yerleştirmesi için bu güçleri takviye etmeye çalışmalarıyla eş zamanlı olarak ileri sürülmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.