Irak Ordusu İle Haşdi Şabi Mücahidlerinin Operasyonlarında 15 IŞİD Teröristi Öldürüldü

  • 24 Kasım 2018
  • 1.160 kez görüntülendi.
Irak Ordusu İle Haşdi Şabi Mücahidlerinin Operasyonlarında 15 IŞİD Teröristi Öldürüldü

Irak’ın kuzeyinde yer alan Selahaddin vilayetinde bir tünele gerçekleştirilen operasyonda 15 IŞİD mensubunun öldürüldüğü duyuruldu.

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Tümgeneral Yahya Resul, güvenlik güçlerinin terör örgütü IŞİD mensuplarına ilişkin arama operasyonlarını tamamladığını ve 15 örgüt mensubunun büyük bir tünel içerisinde öldürüldüğünü bildirdi.

Öte yandan Irak Parlamentosu Güvenlik ve Savunma Komisyonu Eski Başkanı Hakim Zamli, Musul’da durumun 2014 öncesi gibi olduğunu ve IŞİD’in Beac ilçesinin güneyine ulaştığını söyledi.

Londra merkezli Şark el-Awsat’a konuşan Zamli, “2014 yılı öncesinde IŞİD bu bölgelere ulaşmış, petrol ve sigara kaçakçılığı yapıyordu. Güvenlik güçleri de para derdindeydi ve tehlikelere aldırış etmiyordu” dedi.

IŞİD’lilerin Beac ilçesinin güney bölgelerinde toplandığını belirten Zamli, hükümetin ise duruma aldırış etmediğini ve Musul’un büyük bir tehlikeyle karşı karşıya olduğunu vurguladı.

Örgütün son aylarda Irak’ta hareketliliği gözle görülür şekilde artmış durumda. Suriye sınırındaki bölgede varlık gösteren IŞİD’liler, Kerkük’ün yanı sıra Diyala, Selahaddin ve Ninova vilayetleri sınırlarındaki bölgelerde saldırılar düzenliyor.

2014 yılında söz konusu vilayetleri ele geçiren IŞİD, 2017 yılında bu bölgeleri kaybetti ancak varlığını sürdürmeye devam etti.

IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi’nin de Suriye’nin sınır bölgesi olan Hacin’de olduğu iddia ediliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.