Irak Ordusu Tikrit’te IŞİD’e karşı ilerleme kaydetti…

  • 14 Şubat 2015
  • 801 kez görüntülendi.
Irak Ordusu Tikrit’te IŞİD’e karşı ilerleme kaydetti…

Irak ordu birlikleri, ülkenin Kuzeyinde yer alan Selaheddin eyaletinin merkez kenti Tikrit’in Güneydeki Dicle bölgesini, IŞİD teröristlerinin işgalinden kurtarmayı başardı.
Selahaddin’den bir güvenlik kaynağının verdiği habere göre, halk ve ordu birliklerinin Dicle bölgesinde düzenlediği ortak operasyonda, işgali üzerinden 48 saatten az bir sürede, bölge IŞİD tekfircilerinden geri alındı.
Operasyonda, 14 terörist de öldürüldü.
Bağdat Harekat Komutanlığı Merkezi Sözcüsü Saad Maan, bugün yaptığı açıklamada,, Bağdat’ın Kuzeyinde el-Hure ve Bahirat bölgelerini temizleme operasyonunda, en az 25 IŞİD unsurunun öldürüldüğünü bildirdi.
Irak ordu birlikleri, bu operasyonda, teröristlere ait iki araç ve çeşitli silahlarını imha etti.
Öte yandan, Iraklı bir güvenlik kaynağı, IŞİD unsurlarının el-Anbar eyaletinin batısında, el-Ubeyd aşiretinden 30 genci kaçırdığını duyurdu.
Irak ordu birlikleri de, el-Bağdadi kentinde yer alan Ayn el-Esad askeri üssüne IŞİD’in saldırısını bertaraf ederek, Bağdadi’nin Güneyinde 500 ailenin yaşadığı bir yerleşim alanını, IŞİD’in kuşatmasından kurtardı.
Öte yandan, Irak Ulaştırma Bakanlığı, Suriyeli muhaliflerin, Bağdat havaalanında Iraklı militanları taşıyan 4 uçağın, Lazkiye’ye doğru uçtuğuna dair iddialarını tekzip etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.