Irak yönetimi, cumhurbaşkanı yardımcılarının Barzani ile anlaşmasını reddetti

  • 08 Ekim 2017
  • 1.116 kez görüntülendi.
Irak yönetimi, cumhurbaşkanı yardımcılarının Barzani ile anlaşmasını reddetti

Irak merkezi yönetimi, cumhurbaşkanı yardımcılarından Nuceyfi ve Allavi’nin IKBY Başkanı Barzani ile yaptığı anlaşmaya karşı çıkarak, bu tür anlaşmaların Bağdat için bağlayıcı olmadığını belirtti.

Fars Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre; Irak Hükümet Sözcüsü Saad Hadisi bugün yaptığı açıklamada; Irak yönetiminin Barzani ile cumhurbaşkanı yardımcıları Usame Nuceyfi ve İyyad Allavi arasında yapılan anlaşma konusunda herhangi bir sorumluluk kabul etmediğini belirtti.

Bundan önce de Irak Başbakanı Haydar İbadi yaptığı açıklamada, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi IKBY ile diyalog için yegane mercinin anayasa olduğunu belirterek, referandum sonuçlarını reddetmesi halinde Erbil’le Bağdat’ın diyaloğa hazır olduğunu bildirmişti.

Bazı kaynakların aktardığına göre Mesut Barzani, Irak cumhurbaşkanı yardımcıları Allavi ve Nuceyfi ile Erbil-Bağdat arasındaki sorunların çözüm yolu konusunda 4 madde üzerinde mutabık kaldı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani’nin, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcıları İyyad Allavi ve Usame Nuceyfi ile Süleymaniye kentinde dün bir araya geldiği belirtildi.

Peşmerge yönetimi ofisinden yapılan açıklamada, Barzani, Allavi ve Nuceyfi’nin üçlü toplantısıda, Irak’ın içinde bulunduğu mevcut durum ve siyasi gelişmelere bağlı sorunların çözüm yollarını ele aldıkları ifade edildi.

Açıklamada üç tarafın da “Irak’taki gergin atmosferin yatıştırılması için siyasi partiler ve taraflar arasında görüşmelerin başlaması, görüşmelerin açık bir takvime göre yürütülmesi, Irak’ın kuzeyi üzerindeki yaptırımların ivedilikle kaldırılması ve en yakın zamanda Bağdat ile Erbil arasında toplantıların başlaması” konularında mutabakata vardığı kaydedildi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.