Irakçi: Bölgenin nükleer silahlardan arındırılması önündeki en büyük engel Siyonist rejim

  • 15 Kasım 2017
  • 1.065 kez görüntülendi.
Irakçi: Bölgenin nükleer silahlardan arındırılması önündeki en büyük engel Siyonist rejim

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Irakçi, Batı Asya’nın dünyada silahların satıldığı en büyük pazar haline geldiğine işaretle, Batı Asya’nın silahlanma sürecinin kaygı verici ebada ulaştığını belirtti.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Seyyid Abbas Irakçi bugün Tahran’da düzenlenen “Batı Asya’da bölgesel güvenlik ve silahlanma süreci” konulu uluslararası seminerde yaptığı konuşmada, Batı Asya’da en büyük silah alıcılarının Suudi Arabistan, Katar, BAE ve Türkiye’nin olduğunu, bu ülkelerin ABD’den silah tedariki yaptıklarını vurguladı.

Irakçi Batı’nın kendi silahlarını satma ve dev ekonomik menfaatlerinden yararlanma isteği, güvenlik boşluğu ve ülkelerin iç sorunları ve geleceğe yönelik endişelerinin Batı Asya’nın ülkeler arasında çok ağır silahlanma rekabetine tanıklık etmesine sebebiyet verdiğini ifade etti.

Siyonist rejimin 85-400 nükleer başlığa sahip olduğuna dikkat çeken İran Dışişleri Bakan Yardımcı, bölgenin nükleer silahlardan arındırılması önündeki en büyük engelin Siyonist rejim olduğunu kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.