Irakçi: IŞİD, İslam dünyasını siyonist rejimle mücadeleden saptırmıştır

  • 27 Ekim 2016
  • 988 kez görüntülendi.
Irakçi: IŞİD, İslam dünyasını siyonist rejimle mücadeleden saptırmıştır

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Seyyid Abbas Irakçi, IŞİD ve tekfirci gurupların batılı ve gerici bölge ülkelerinin gayrı meşru çocukları olduğunu ve İslamı gerçek yolu olan siyonist rejimle mücadeleden saptırmak istediklerini söyledi.

Meşhed kentinde düzenlenen “İslam İşbirliği Teşkilatı Modeli” konulu 4. uluslararası konferansıkulisinde yaotığı açıklamada, terrorist ve tekfirci guruplar tarafından İslamofobi ve kardeş kanı dökmenin Yemen, Suriye, Irak gibi bölge ülkelerinde arttığını belirterek, İran’ın bu konularla ilgili gençlerin aydınlatılmasını istediğini zira gençlerin aydınlatılmamasının bir tehdit oluşturabileceğini düşündüklerini ifade etti.

İİT’nin tüm İslam ülkelerini kapsayan bir örgüt olması gerektiğini ifade eden Irakçi, bu örgütün krizlerle ilgili sorumluluklarını yerine getirmesi gereğini söyledi.

İİT’nin bir veya bir kaç ülke tekelinde olmaması gerektiğini vurgulayan Irakçi, ‘’Mevcut durumda İİT İslam dünyası sorunlarının çözümümünde belirleyeci rol oynayamaz zira esas amacı olan siyonist rejimle mücadele ve Kudüs’üm serbest kalınmasında bile başarılı olmamıştır’’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.