Iraklı güçlerin Musul’u kurtarmalarına tebrikler devam ediyor

  • 01 Temmuz 2017
  • 1.618 kez görüntülendi.
Iraklı güçlerin Musul’u kurtarmalarına tebrikler devam ediyor

İran Nizamı Maslahatanı Teşhis Kurulu Sekreteri, Musul’un kurtarılması ve IŞİD teröristlerinden temizlenmesini Irak devleti, halkı, taklit mercileri ve din alimlerine tebrikte bulundu.

İran Nizamı Maslahatanı Teşhis Kurulu Sekreteri Muhsin Rızai dün kendi Twitter özel sayfasında, IŞİD’in çöküşü ve Musul’un kurtarılmasını Irak halkı, devleti, taklit merciileri, din uleması ve tüm dünya Müslümanlarına tebrikte bulundu.

Öte yandan rahmetli İmam Humeyninin türbesinin mütevellisi Seyyid Hasan Humeyni de instgram sayfasında, Musul’un kurtarılması ve kendilerini İslam devleti diye adlandıran cehalet akımının yenilgiye uğratılmasının tüm Müslümanlar için çok güzel bir haber olduğunu bildirdi.

Eski Musul mahallesinde teröristlerle 12 günlük ağır bir çatışma ardından Irak askeri ve sivil savunma güçleri sonunda Perşembe günü sabah saatlerinde IŞİD terör örgütünün merkezi sayılan Nuri camiini ele geçirmeyi başardılar.

Irak başbakanı Haydar el-İbadi ise Nuri camiinin ele geçirilmesi ardından yayınladığı bir mesajda Hurafe devletinin ömrünün son bulduğunu bildirmişti. Doğu Musul’un çok küçük bir bölgesinde halen yer yer çatışmaların var olduğu ve teröristlerin tüm bölgeden tamamen temizlenmesi yönünde kararlı mücadelenin devam ettiğini bildirilmekte.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.