Iraklı yetkililer, Ayetullah Rafsancani’nin vefatı dolayısıyla taziyede bulundular

  • 09 Ocak 2017
  • 1.030 kez görüntülendi.
Iraklı yetkililer, Ayetullah Rafsancani’nin vefatı dolayısıyla taziyede bulundular

Irakın siyasi yetkilileri yaptıkları yazılı açıklamalarla Ayetullah Haşimi refsencani’nin vefatı dolayısıyla taziyette bulundular.

Iraklı siyasi şahsiyetler ve yetkililer mesajlar yayınlayarak İran Nizamının maslahatını teşhis kurumu başkanı Ayetullah Haşimi Refsencani’nin vefatı dolayısıyla taziyede bulundular.

Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum yaptığı yazılı açıklamada Ayetullah Rafsancani’nin vefatını İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’ye taziyette bulundu.

Ayetullah Rafsancani’nin Irak devleti ve halkıyla ilgili destekleyici tutumuna övgülerin yapıldığı bu mesajda, Ayetullah Rafsancani’nin Irak halkı ve devletinin güçlü, sadık bir dostu ve hamisi olarak nitelenmiştir.

Irak Cumhurbaşkanı yardımcısı ve Hizbud Dava partisi Genel Sekreteri Nuri Maliki de Ayetullah Rafsancani’nin vefatı dolayısıyla Rehber Seyyid İmam Ali Hamaney’e taziyette bulunarak, bu vefatın büyük bir kayıp olduğunu bildirdi.

Irak Milli Koalisyon lideri Seyyid Ammar Hekim de, İmam ve rehberin eski yareni Ayetullah Rafsancani’nin vefatı dolayısıyla Rehber Seyyid İmam Ali Hamaney’e ve ailesine taziyede bulundu.

Ayetullah Rafsancani, dün akşam saatlerinde geçirdiği bir kalp krizi sonucu 82 yaşında gözlerini dünyaya yumdu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.