Irak’ta ABD askerlerini taşıyan helikopter düştü

  • 16 Mart 2018
  • 1.350 kez görüntülendi.
Irak’ta ABD askerlerini taşıyan helikopter düştü

ABD askerlerini taşıyan Chinook tipi bir helikopterin Irak’ın batısında el-Anbar eyaletinin Kaim kentinde düştüğü bildirildi.

ABD öncülüğündeki DAEŞ karşıtı koalisyon, ABD askerlerini taşıyan bir helikopterin Irak’ın batısında düştüğünü duyurdu. Alınan haberlere göre helikopterde 7 ABD askerinin bulunduğu kaydedildi.

Helikopterin Amerika ordusuna ait bir Black hawk kargo helikopter ile birlikte Anbar eyaletinin Ayn el-Esad üssünden Suriye sınırlarına doğru uçtukları sırada düştüğü belirtildi.

Öte yandan, ABD Savunma Bakanlığı’ndan (Pentagon) bir yetkili ise Irak’ta düşen helikopterde 7 ABD askerinin bulunduğunu belirtti.

Helikopterin düşüş nedeninin henüz net olmadığını aktaran yetkili, ilerleyen saatlerde detaylı bilgi verileceğini kaydetti.

Amerika askeri güçleri teröristler ile mücadele bahanesi ile Ayn el-Esad üssünde bulunuyorlar. Fakat bir süreden beri Amerikan helikopterleri Irak ve Suriye sınırlarında şüpheli hareketlerde bulunuyorlar. Amerika askerlerinin ortak sınırda IŞİD teröristlerine yardım ulaştırdığı ve elebaşlarını taşıdığı gelen haberler arasında.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.