İran: Acımasızca yapılan Myanmar cinayetleri utanç vericidir

  • 11 Eylül 2017
  • 1.144 kez görüntülendi.
İran: Acımasızca yapılan Myanmar cinayetleri utanç vericidir

Haftalık basın toplantısında gazetecilere konuşan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, önemli konular üzerinde açıklamalarda bulundu.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında Myanmar’da yapılan cinayetlere işaret ederek, “İnsan hakları iddiasında bulunan uluslararası toplumun gözleri önünde gerçekleşen bu cinayetler, utanç vericidir” ifadelerinde bulundu.

ABD’nin nükleer anlaşmadan geri çekileceği olasılığıyla da Kasımi şöyle dedi: Tüm bunlar sadece birer ihtimalden ibarettir ve gerçeği görmemiz için daha sabırlı olmamız lazım. Dolayısıyla da Nükleer Anlaşma Yüksek Gözetim Heyeti bu konuda en uygun kararı alama yetkisine sahiptir.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, İran Dışişleri Bakanı Zarif ile Pakistanlı mevkidaşı arasında bugün yapılacak diyaloğa da değinerek, “İki ülke arasında yapılan görüşmelerin konuları geniş bir alanı kapsamaktadır. Eski bir geleneğe göre de Pakistanlı Dışişleri Bakanları ilk ülke dışı ziyaretlerini İran’a yapıyorlar ve bu doğrultuda da karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesine tanık olacağımızı ümit ediyorum” şeklinde konuştu.

Kasımi, IKBY’de yapılması planlanan bağımsızlık referandumuna ilişkin şu açıklamalarda bulundu: Bizim isteğimiz Erbil-Bağdat müzakerelerinin devam ettirilip olumlu sonuçlara yol açmasıdır. Ayrıca Irak’ın toprak bütünlüğüyle egemenliğinin korunmasını temenni ediyoruz.

Kasımi, Suudi Arabistan’ın ABD ile gerçekleştirdiği son temaslarında İran’ı yeniden bölgedeki birer tehdit olarak nitelendirmesine yönelik sorulan bir soruya da şu yanıtı verdi: Artık etkisini tamamen yitiren bu tür girişimler hala bölgedeki bazı ülkeler tarafından kullanılarak İranofobi politikası kapsamında yapılmaktadır. Halbuki, kültür ve uygarlık tek bir bölge ile coğrafyada sınırlı tutulamaz ve İran’ın bölgedeki nüfuzuyla ilgili öne sürülen iddialar da bu konuyla alakalıdır.

ABD’nin nükleer anlaşma konusunda sorun oluşturmaya çalıştığını belirten Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, “Daha önce defalarca vurguladığımız gibi İran anlaşmanın ihlalini başlatmayarak bu girişime karşı hangi ülkeler tarafından yapılırsa yapılsın uygun bir yanıt verip sessiz kalmayacaktır” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.