İran, Almanya’nın Tahran Büyükelçisi’ni Dışişleri Bakanlığı’na çağırdı

  • 28 Ekim 2022
  • 146 kez görüntülendi.
İran, Almanya’nın Tahran Büyükelçisi’ni Dışişleri Bakanlığı’na çağırdı

İran, Almanya Dışişleri Bakanı’nın tutumuna tepki olarak, ülkenin Tahran Büyükelçisi’ni Dışişleri Bakanlığı’na çağırdığını bildirdi.

İran Dışişleri Bakanlığı’nın sitesinde yayımlanan açıklamaya göre, Almanya’nın Tahran Büyükelçisi Hans Udo Muzel, Almanya Dışişleri Bakanı’nın ‘müdahaleci tavırlarına’ tepki olarak Bakan Yardımcısı Ali Bakıri tarafından Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.
Bazı Alman yetkililerin İran’da ‘kargaşaları kışkırtma ve yasaları ihlal etme’ konusundaki beyanlarına dikkat çekilen açıklamada, bu tür ‘sorumsuzca’ açıklamaların ‘uluslararası hukukun ilkelerine ve iki ülkenin tarihsel ilişkilerine aykırı’ ve kabul edilemez olduğu belirtildi.
Bakan Yardımcısı Bakıri, İran’ın barışçıl toplanma hakkı dahil insan haklarına riayet konusuna özen gösterdiğini, bazı batı ülkelerinin ‘yasa dışı müdahalesinin’ bu barışçıl toplanmanın isyana ve şiddete dönüşmesine neden olduğunu ve barışçıl toplanma hakkına zarar verdiğini, toplum düzenini bozarak tüm vatandaşların güvenliklerini tehlikeye attığını ifade etti.
Bakıri ayrıca tekfirilerin Şah-ı Çırag hazretleri türbesi ziyaretçilerine silahlı terör saldırısına işaretle, benzer terör olaylarını, şiddet ve kargaşa eylemelerinin devamında olduğunu ve maalesef bazı Avrupa ülkeleri ve Amerika’nın bunu destekleyerek kışkırttığını söyledi.
Almanya’nın Tahran Büyükelçi’si, İran’ın görüşlerini ülkesindeki ilgili makamlara ileteceğini belirtti./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.