İran Avrupalı petrol alıcıları ile müzakere masasında

  • 25 Ağustos 2015
  • 855 kez görüntülendi.
İran Avrupalı petrol alıcıları ile müzakere masasında

İran petrol Bakanı Bijen Namdar Zengene, Avrupalı petrol alıcıları ile müzakerelere başladıklarını açıkladı.
Bugün Tahran’da bir basın toplantısı düzenleyen Bakan Zengene, yaptırımların kaldırılması ardından İran petrol üretiminin günde 500 bin varil artacağını kaydetti.
Yaptırımlar kaldırıldıktan sonra üretilen petrolün satışı hakkında kaygı duymadıklarının altını çizen Bakan Zengene, şimdiden Avrupalı, Hindistanlı, Çinli ve Güney Koreli alıcılarla müzakerelere ve pazarlıklara başladıklarını ifade etti.
İran’a dayatılan haksız yaptırımlara da işaret eden Bakan Zengene, yaptırım şartlarına İran’a yönelik ağır baskılar ve kısıtlamalar uygulandığını, ancak İran’ın bu baskıların ve yaptırımların altından başarı ile çıktığını vurguladı.
Bakan Zengene, şimdi de dünya piyasalarında kaybettikleri bir milyon varillik payı geri almak istediklerini, çünkü OPEC’te fazla üretimin daha fazla güç anlamına geldiğini belirtti. Bakan Zengene ayrıca bazı bölge ülkelerin İran aleyhinde petrol savaşı başlattıklarını, Yemen, Suriye ve Irak üzerindeki anlaşmazlığın da bu savaşın sebeplerinden bazıları sayıldığını kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.