İran Başsavcısı, ABD’nin terör eyleminin uluslararası kurumlar nezdinde takip edileceğini açıkladı

  • 05 Ocak 2020
  • 492 kez görüntülendi.
İran Başsavcısı, ABD’nin terör eyleminin uluslararası kurumlar nezdinde takip edileceğini açıkladı

İran Başsavcısı Hüccetü’l-İslam Muhammed Cafer Münteziri, ‘Bugün Dışişleri Bakanlığımıza bir yazı göndererek, bu bakanlık kanalıyla ABD’nin General Kasım Süleymani ve yanındaki heyeti terörist bir eylemle şehit etmesini uluslararası kurumlar nezdinde takip etmeyi hedefliyoruz’ dedi.

General Kasım Süleymani’yi Anma Töreni’nde konuşan Hüccetü’l-İslam Caferi Münteziri, ‘Trump’ın yaptığı bu eylem, uluslararası yasa ve kurallar uyarınca cinayettir ve bunu mutlaka takip edeceğiz. Uluslararası kurumlara ümitli olmasak da uluslararası arenada bu konuyu hukuki açıdan takip etmeye devam edeceğiz’ ifadesini kullandı.

İran’ın aziz halkının geçtiğimiz 40 yıl içinde bütün alanlarda boş oturmadıklarını gösterdiklerini ifade eden Münteziri, ‘Bu 40 yıl içinde çeşitli alanlarda çok değerli kişi ve şahsiyetleri kaybettik ve bizim alanımız hiçbir zaman boş kalmamıştır’ değerlendirmesinde bulundu.

General Kasım Süleymani’nin şehit düşmesi ile düşmanın çok değerli bir sermayeyi İran’ın elinden almasına rağmen, İran halkının kesinlikle onun boşluğunu hissettirmeyeceğinin altını çizen İranlı yetkili, ^’Bu yolda yetişip büyüyenler, onun yerini doldurmaya çalışacaktır’ diye konuştu.

General Süleymani ve Irak Haşdi Şabi komutanlarından Ebu Muhendis bu sabah Irak uluslararası havaalanından çıktıklarında Amerika tarafından hedef alınarak şehşit edildiler.

İslam İnkılabı Rehberi Ayetulah Seyyidd Ali Hamenei saldırı sonrası İran’da 3 gün yas ilan ederek, bu saldırının intikamının alınacağını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.