İran bölge ülkeleriyle ilişkileri geliştirmekten yanadır

  • 02 Şubat 2016
  • 692 kez görüntülendi.
İran bölge ülkeleriyle ilişkileri geliştirmekten yanadır

İran hükümet sözcüsü Muhammed Bakır Nobaht, İran’ın bölge ülkeleriyle iyi ilişkiler içinde olmak istediğini ve bölgeyle ilişkileri geliştirmeye önem verdiğini söyledi.

Muhammed Bakır Nobaht, verdiği demeçte, İran’ın dünya ile ilişkileri geliştirmek istedğini ve bu doğrultuda kardeş Arap ülkeleriyle de ilişkileri geliştirmeye öncelik verdiğini ve bu çerçevede Arabistan’la ilişkilere yeniden başlamak istediğini çünkü İran’ın sözkonusu stratejik yanlışta hatasının olmadığını söyledi.

İran hükümet sözcüsü, İran’ın petrol ihracatındaki değişikliğine de temasla, İran’ın ihracatının yabancı yatırımın olmamasından ötürü kısıtlandığını ama müzakerelerle bunun hızlı bir şekilde arttırılması ve bir kaç ay içinde İran’ın günlük petrolünde 500 varil artışın olacağını ve gelecek yıla kadar günlük üretim miktarının 2 milyon varile yükseleceğini söyledi.

İran hükümet sözcüsü, Amerika’nın, insan hakları ve füze gibi konuları bahane ederek İran aleyhinde muhtemel yaptırımlarına da temasla, nükleer anlaşmaya göre, bu gibi konuların artık İran’a yeni bir yaptırım yapmayı içermediğinin kararlaştırıldığını ve Tahran’ın böyle bir şeyi anlaşmanın çiğnenmesi olarak göreceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.