Ä°ran büyükelçisi Kuveyt Emiri’yle görüştü

  • 29 Mayıs 2017
  • 1.045 kez görüntülendi.
Ä°ran büyükelçisi Kuveyt Emiri’yle görüştü

Ä°ran’ın Kuveyt büyükelçisi Ali Rıza Ä°nayeti, dün Kuveyt Emiri ile görüştü.

Ä°RNA’nın haberine göre, Ramazan ayının baÅŸlaması münasebetiyle Kuveyt’teki yabancı ülkeler büyükelçileri ve diplomatik temsilciler için düzenlenen özel bir törene Kuveyt’in üst düzey yetkilileri de katılırken, Ä°ran’ın Kuveyt büyükelçisi Ali Rıza Ä°nayeti, Kuveyt Emiri  Şeyh Sabah el’Ahmed el’Caber es’Sabah ile görüştü.

Ä°ran büyükelçisi, sözkonusu görüşmede, Ramazan ayına girilmesi münasebetiyle Ä°ran cumhurbaÅŸkanı Ruhani’nin tebriklerini Kuveyt Emiri’ne iletirken, Kuveyt Emiri de,  İran cumhurbaÅŸkanı Ruhani’nin yeniden cumhurbaÅŸkanlığı seçimlerini kazanmasını kendisine ve Ä°ran milletine tebrik etti.

Kuveyt Emiri, 20 mayıs tarihinde de, Ä°ran cumhurbaÅŸkanı Ruhani’ye gönderdiÄŸi mesajda  onun yeniden CumhurbaÅŸkanlığına seçilmesini Ä°ran halkı ve devletine tebrik etmiÅŸ, baÅŸarılar ve esenlikler dileÄŸinde bulunmuÅŸtu.

Kuveyt Emiri, sözkonusu mesajında İran ve Kuveyt ilişkilerinin  her geçen gün daha da gelişmesi ümidini dile getirdi.

BilindiÄŸi gibi Ä°ran’da 19 mayıs tarihinde yapılan cumhurbaÅŸkanlığı seçimlerinin ilk turunda, ÅŸimdiki CumhurbaÅŸkanı Hasan Ruhani, 23 milyondan fazla oy alarak yeniden cumhurbaÅŸkanı seçilmiÅŸtir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.