İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, başkentin Tahran’dan başka şehre taşınması planına destek verdi…

  • 23 Şubat 2015
  • 909 kez görüntülendi.
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, başkentin Tahran’dan başka şehre taşınması planına destek verdi…

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, başkentin Tahran’dan başka şehre taşınması planına destek verdi.

İran Cumhurbaşkanlığı ofisinden yapılan açıklamada Ruhani, Tahran’ın sorunlarının tartışıldığı bir konferansa mesaj göndererek, başkentin Tahran’dan başka bir şehre taşınmasının şehrin nüfus yoğunluğundan kaynaklanan sorunlarını en aza indirebileceğini belirtti.

Ruhani, “Ülkenin siyasi ve yönetim başkentinin Tahran’dan başka bir şehre taşınması çalışmaları ciddi bir şekilde takip edilirse, Tahran’ın sorunlarını kısa, orta ve uzun vadede çözebilir” dedi.

Nüfus yoğunluğu, siyasi ve ekonomik merkezlerin aynı yerde bulunması, çevresel sorunlar ve yaşam kalitesinin düşüklüğünün Tahran’ın başlıca sorunlarından olduğuna değinen Ruhani, şehrin yoğunluğundan dolayı olası bir depremin stratejik tehdide yol açabileceğini de sözlerine ekledi.

İran’da başkentin, 12 milyon nüfusa sahip Tahran’dan başka bir şehre taşınmasına yönelik tasarı, 2013 yılında mecliste kabul edilmişti. Plan çerçevesinde oluşturulan konsey, başkent için “en iyi alternatifin neresi olacağı” konusunda çalışmalar yürütüyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.