İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Hırvatistan Meclis Başkanı Josip Leko’yu kabul etti

  • 04 Ekim 2015
  • 758 kez görüntülendi.
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Hırvatistan Meclis Başkanı Josip Leko’yu kabul etti

Mehr Haber Ajansının bildirdiğine göre İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Hırvatistan Meclis Başkanı Josip Leko ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Ruhani bu görüşmede İran ile Hırvatistan ilişkilerinin dostane olduğunu belirterek “Nükleer Anlaşma sonrası ekonomik ilişkilerimiz artabilir” diye konuştu.

İki ülke arasındaki ilişkilerin 2016 yılına kadar gelişebileceğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Ruhani, İran ile Hırvatistan’ın ekonominin yanı sıra bilimsel, araştırma ve teknik alanlarında da ilişkilerini geliştirebileceğini vurguladı.

Bölgesel sorunlar ve şiddet ile terörizme de değinen Cumhurbaşkanı Ruhani “Bugün şiddet ve terör bir hastalık gibi Avrupa’ya da bulaşmıştır. Şiddet ve terörizmin var olduğu bir bölgede hemen herkes kaygılanmalı” açıklamasında bulundu.

İran İslam Cumhuriyeti’nin bütün ülkelerle ve özellikle AB ile terörizmle mücadele konusunda işbirliği yapmaya hazır olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Ruhani, günümüzde İran’ın terörizmle daha etkin bir şekilde savaştığını dile getirdi.

Tahran’ın Hırvatistan ile bölgesel ve uluslararası meseleler üzerine fikir alışverişi yapmaya gönüllü olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Ruhani “İran hiçbir zaman çifte standardı kabullenmemiş ve bütün ülkelerin bilim ve teknolojiyi kullanmaya hakkı olduğu kanaatindedir” diye ifade etti.

Hırvatistan Meclis Başkanı Josip Leko da bu görüşmede Mina olayından ötürü başsağlığı mesajını ilettikten sonra İranlı yetkililerle olan görüşmelerin yapıcı olduğunu belirterek “İran ile Hırvatistan özellikle ekonomik alanda işbirliği için gerekli potansiyeli taşıyor ve yakında bu düzeyin artacağından eminiz” diye açıkladı.

Hırvatistan’ın İran’ı büyük bir ekonomiye sahip güçlü bir ülke olarak gördüğünü de dile getiren Josip Leko “Hırvatistan İran ile ilişkilerini geliştirmeye kararlıdır ve bizce bu ilişkiler bölge ve dünyada istikrar ve barılın sağlanmasında etkili olabilir” vurgulamasında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.