İran Cumhurbaşkanı Ruhani: ABD anlaşmayı bozarsa bedelini ağır öder

  • 20 Eylül 2017
  • 1.148 kez görüntülendi.
İran Cumhurbaşkanı Ruhani: ABD anlaşmayı bozarsa bedelini ağır öder

BirleÅŸmiÅŸ Milletler Genel Kurul görüşmeleri için ABD’de bulunan Ä°ran CumhurbaÅŸkanı Hasan Ruhani CNN’e verdiÄŸi röportajda, nükleer anlaÅŸmanın bozulması halinde ABD’nin ağır bedel ödeyeceÄŸini söyledi.

 BirleÅŸmiÅŸ Milletler Genel Kurul görüşmeleri için New York’ta bulunan Hasan Ruhani, CNN televizyon kanalına verdiÄŸi özel mülakatta gündeme iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulundu.

Nükleer anlaÅŸmanın bozulması halinde ABD’nin ağır bedeller ödeyeceÄŸini vurgulayan Ruhani “Böyle bir anlaÅŸmayı bozmasının ABD’ye ağır bedeli olacaktır ve Amerikalıların, iÅŸlerine gelmeyecek bu ağır bedeli ödemek isteyeceklerini sanmıyorum. Trump’ın öngörülemez tavır ve tepkilerini göz önünde bulundurarak biz de anlaÅŸmadan çekilmesi durumunda nasıl sert bir tepki vereceÄŸimizi düşündük” dedi.

Ruhani ayrıca Myanmar hükümetinin, Arakanlı Müslümanlara yönelik katliam nedeniyle kınanması gerektiğini belirterek,yardımların asıl mülteci kamplarında yaşayan Arakanlılara ulaştırılması gerektiğini ifade etti.

Ruhani ayrıca IŞİD ve El Kaide gibi terör örgütlerinin Arakan halkını “istismar edebileceÄŸini” vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.