İran Dışişleri Bakanlığı Sözcücü: Üç ada, daimi Fars Körfezi’nin kalbinde İran’ın ayrılmaz parçasıdır

  • 06 Haziran 2022
  • 109 kez görüntülendi.
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcücü: Üç ada, daimi Fars Körfezi’nin kalbinde İran’ın ayrılmaz parçasıdır

İslami İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Fars Körfezi İşbirliği Konseyi’nin 152. toplantısının nihai açıklamasında ortaya atılan asılsız iddiaları reddederek, bu tür mükerrer ve yıkıcı açıklamaların yayımlanmasının bazı üye devletlerin İran’a yönelik yanlış yaklaşımı ve stratejik kafa karışıklığını gösterdiğini söyledi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sait Hatibzade, yaptığı açıklamada, bu tür klişe açıklamaların yapılmasının iyi komşuluk ilkelerine aykırı olduğunu ve bölgesel bir kriz yaratmaktan başka bir özel amacı olmadığını söyledi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü “Fars Körfezi Konseyibe üye ülkeler, dünyadaki en büyük Amerikan ve Batı silah cephaneliği olurken, füze programı ve askeri politika ve savunma meseleleri hakkında yorum yapacak durumda değil”diye kaydetti.

Hatibzade açıklamasının devamında İran İslam Cumhuriyeti’nin daimi tutumunu yineleyerek, İran’daki üç ada olan Bumusa, Büyük Tonb ve Küçük Tonb’un İran İslam Cumhuriyeti topraklarının ayrılmaz ve ebedi bir parçası olduğunu belirtti.
Hatibzade “Müdahaleci tutumların herhangi bir biçimde tekrarlanması tamamen reddedilir ve mevcut hukuki ve tarihi gerçekler üzerinde herhangi bir etkisi olmayacaktır” diye ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.