İran dünya enerji piyasalarında aktif bir duruma gelecek

  • 17 Mart 2016
  • 727 kez görüntülendi.
İran dünya enerji piyasalarında aktif bir duruma gelecek

İran petrol bakanı Bijen Namdar Zengene, İran’ın dünya enerji piyasalarında aktif bir duruma geleceğini söyledi.

Zengene, dün yaptığı açıklamada, İran’ın bu zamana kadar yaptırımlardan dolayı dünya enerji piyasalarında kaybettiği konumuna geri dönmek için İran’ın programının olduğunu ve eski konumuna çok kısa zamanda dönecekleri temennisini dile getirdi.

İran petrol bakanı, yaptırımların kaldırılmasının ardından İran’ın uluslararası ilişkilerde yeni bir döneme girdiğini belirterek, İran’ın uluslararası şirketlerle enerji ve petrolle ilgili önemli anlaşmalar ve müzakereler yaptığını söyledi.

İran petrol bakanı, ülkenin güneyinde yer alan Güney Pars havzasının 15. ve 16. ünitesinin hizmete açılmasıyla İran’ın ham petrol üretiminin artacağını ve uluslararası piyasalarda konumunun yükseleceğini ve aynı şekilde İran’ın doğalgaz konusunda da faaliyetlerini dikkat çekici şekilde artıracağını bildirdi.

İran petrol bakanı, İran’ın petrol ve gaz sanayinde yeni projeleri hayata geçirmek için ülke içi ve dışından yatırımcıları cezbedici kolaylıklar sağlayacağını belirterek, bu konuda daha şimdiden önemli adımların atıldığını söyledi.

İran petrol bakanı, İran’ın Irak’a doğalgaz ihraç edeceğini ve aynı şekilde ülke içinde santrallerin yapılması konusunda son aylarda çok önemli görüşmelerin ve anlaşmaların yapıldığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.