İran Fars körfezinde batan teknenin mürettebatını kurtardı

  • 01 Ağustos 2019
  • 973 kez görüntülendi.
İran Fars körfezinde batan teknenin mürettebatını kurtardı

İran’ın Buşehr eyaleti Limanlar ve Denizcilik Genel Müdürdüğü Deniz Muhafaza ve Güvenlik İdaresi Başkanı İhsan Gülistani, Asaluye karasularında batan teknenin üç mürettebatını kurtardıklarını açıkladı.

Konu ile ilgili Çarşamba günü açıklama yapan Gülistani, aldıkları duyuma göre bir tekne beş mürettebatı ile birlikte BAE’nin Şarje kentinden İran’ın Deyyir limanına doğru seyir halindeyken Salı günü bilinmeyen bir sebepten dolayı denizde battığını belirtti.

Gülistina, batan teknenin dört mürettebatı suya atladığını, bunlardan üçü olay yerinden geçmekte olan İranlı gemiler tarafından kurtarıldığını kaydetti.

İranlı yetkili açıklamasının devamında batan teknenin diğer iki mürettebatını arama kurtarma çalışması devam ettiğini ifade etti.

Bundan önce 13 Haziran tarihinde de Umman denizinde iki petrol tankerinde yangın çıkması üzerine İran’ın Limanlar ve Denizcilik Kurumu hemen harekete geçmiş ve iki tankerin mürettebatını kurtararak sağlık hizmetleri sunmak üzere Jask limanına intikal ettirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.