İran filolarının asıl görevi Aden körfezinde güvenliği sağlamaktır

  • 14 Ekim 2016
  • 955 kez görüntülendi.
İran filolarının asıl görevi Aden körfezinde güvenliği sağlamaktır

İran ordusu deniz kuvvetleri komutanı tuğamiral Habibullah Seyyari, Aden körfezindeki İran ordusu deniz filolarının asıl görevinin İran’ın ticari gemilerinin güvenliğini temin etmek olduğunu söyledi.

Tuğamiral Seyyari dün muhabirimize yaptığı açıklamada, İran deniz kuvvetlerine bağlı 4. filonun Aden körfezinde seyir halinde olduğunu belirterek; ”İran ordusunun bütün filolarının görevinin, Aden körfezinden geçen İran’in ticari ve petrol gemilerinin güvenliğini sağlamak olduğunu söyledi.

Seyyari, bazı haber çevrelerinin İran savaş filolarının Yemen sahillerine doğru seyir halinde olduğuna dair verdikleri haberlere de temasla, ”Yemen sahillerinin Aden körfezinde olduğunu ve İran filosunun diğer filolar gibi orada ve Bab’ulMendeb ile Kızıldeniz’de de bulanabileceğini söyledi.

İran deniz kuvvetleri komutanı, İran’ın sözkonusu 4. filosunun Aden körfezindeki görevinin ardından Somali ve Tanzanya sahillerine seyir edeceğini ve ayrıca hava ve deniz şartlarının uygun olması halinde Tanzanya’dan Güney Afrika sahillerine gidebileceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.