İran Güney Afrika’nın enerji alanında yatırıma hazır

  • 24 Nisan 2016
  • 730 kez görüntülendi.
İran Güney Afrika’nın enerji alanında yatırıma hazır

İran enerji bakanı Hamid Çitçiyan, İran İslam Cumhuriyeti’nin Güney Afrika’nın enerji alanında yatırıma hazır olduğunu söyledi.

İran enerji bakanı Çitçiyan, dün Tahran’da Güney Afrika enerji bakanı Tina Joemat Pettersson ile görüşmesinde, iki ülke arasındaki işbirliklerin her iki ülke ve hatta diğer ülkeler için de olumlu yararları ve sonuçlarının olacağını söyledi.

İran enerji bakanı, iki ülkenin önemli potansiyellere sahip olduğunu belirterek, bu potansiyellerden çok iyi yararlanılması halinde birbirlerini tamamlayacaklarını söyledi.

İran enerji bakanına göre, İranlı şirketlerin Güney Afrika’da 400 kilovat kapasitesine kadar elektrik teçhizatları ve yatırım konusunda ortak işbirliği yapabileceklerini söyledi.

İran enerji bakanı Çitçiyan, İran elektrik şebekelerinin akıllı sistemle donatıldığını belirterek, gerektiği zaman Güney Afrika’da da bu sistemi hayata geçirebileceklerini söyledi.

Güney Afrika enerji bakanı da, sözkonusu görüşmede, Güney Afrika’nın elektrik enerjisi üretimi alanında İranlı şirketlerin ülkelerinde faaliyet etmelerinden memnun olacaklarını belirterek, İranlı şirketlerin bu doğrultuda Güney Afrika’da güneş, rüzgar ve su gibi yinelenebilir enerji alanında işbirliğine destek verecek olmalarından memnun kaldığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.