İRAN: Hamas, İsrail’in İşgalleriyle Mücadeledeki Konumunu Korumalıdır

  • 22 Ekim 2017
  • 1.087 kez görüntülendi.
İRAN: Hamas, İsrail’in İşgalleriyle Mücadeledeki Konumunu Korumalıdır

Hamas’ın Siyasi Ofisi Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri dün İmam Hamanei’nin temsilcisi ve İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani ile görüşerek Filistin direnişiyle ilgili son gelişmeler hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri, Hamas’ın siyasi ofisinde yakın zamanda yapılan seçimi desteklediğini belirterek bunun demokrasinin göstergesi olarak bu halk hareketinin inkılab yolunda yürümeye devam etmesi konusunda önemli bir adım olduğu vurgusunda bulunup şunları söyledi: İran İslam Cumhuriyeti her zaman İslami ve inkılab değerleri çerçevesinde Filistin’i savunmuştur.

Şemhani, Siyonist Rejim ile mücadelenin direniş cephesinin değişmez stratejisi ve temel prensibi olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: Siyasi alanda ve sahada atılan adımlar her zaman Siyonistlerin işgaline son verme konusunda stratejik kazanım elde edilebilmesi için direniş grupları tarafından bir taktik olarak kullanılmıştır.

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri açıklamalarının devamında şu temennide bulundu: Hamas direnişin önde gelen hareketi olarak, Siyonist işgallerine karşı inkılap ve cihat yolundaki konumunu korumalıdır.

Şemhani daha sonra İslam’ın zarar görmesine ve yanlış tanınmasına neden olan tekfirci grupların ve destekçilerin İslam dışı uygulamalarından duyduğu rahatsızlığı dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü: İslam Dünyası’nda Filistin konusunun önceliğini ortadan kaldıracak her türlü adım, Müslümanların tamamına ihanettir ve bağışlanamaz.

Şemhani, açıklamalarının devamında Müslüman Filistin halkının direnişine desteğin aktif hale getirilmesi için İslam Dünyası’nın bir kez daha bir araya gelmesi gerektiğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: Büyük Erbain kongresi zulüm karşıtlığı içeriği dolayısıyla Siyonist Rejim’in işgallerine karşı dünyadaki en büyük özgürlük hareketine dönüşebilir.

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü: Amerika ve Siyonist Rejim, bölgedeki durumun bölge halkının ve terörizmle mücadele eden ülkelerin yararına değişmesinden dolayı tehlikede olduğunu hissetmekte ve bu nedenle çeşitli bahanelerle bölgedeki terörist grupları desteklemekte ve terörizmle mücadelenin azalması için çaba harcamaktadır.

Şemhani daha sonra İran İslam Cumhuriyeti’nin Irak ve Suriye hükumetinin isteği üzerine katıldığı terörizmle mücadeledeki etkin rolüne işaret ederek şunları söyledi: Amerika’nın ve onların sultası altında olan medya kuruluşlarının bölge halkının terörizme karşı yalnız bırakıldıkları ve İran’ın tekfirci grupları desteklediği yönündeki asılsız iddialarının bir önemi yoktur.

Hamas’ın siyasi ofisi başkan yardımcısı Salih el-Aruri de görüşmede İran’da bulunmaktan ve İranlı üst düzey yetkililerle görüşmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi: Hamas’ın siyasi ofis yardımcılığına seçilmemin ardından yurtdışına ilk ziyaretimi Filistin halkına ve Hamas’a verdikleri destekten dolayı memnuniyetimi iletmek amacıyla İran’a yaptım. Filistin konusu sadece İslam Dünyası’nı kapsamamaktadır ve bu halkın kendi kaderine terk edilmemesi dünyadaki tüm özgürlük yanlıları kutsal amacıdır.

Hamas’ın Siyasi Ofisi Başkan Yardımcısı açıklamalarının devamında tekfirci güçlerin şiddet ve insanlık dışı uygulamalarının İslam’a zarar vererek ve İslam’ın yanlış tanınmasına neden olduğunu belirterek şunları söyledi: Bu tür adımların amacı mazlum Filistin halkının mücadelesini kırmak ve Amerika ile İsrail’in planlarını uygulamaktır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.