İran hücumbotları, ABD’nin korkulu rüyası

  • 26 Mayıs 2015
  • 943 kez görüntülendi.
İran hücumbotları, ABD’nin korkulu rüyası

İran İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Deniz Kuvvetler Komutanı, 80 mil sürate sahip deniz hücum botlarının şu anda son testinin yapılmakta olduğunu ve bu modern teknelerin deniz kuvvetleri operasyon birimlerine teslim edileceğini bildirdi.

İRİB Haber ajansının bildirdiğine göre 4. Hücumbotlar panelinde konuşan İran İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Deniz Kuvvetler Komutanı Tuğamiral Fedevi, beşinci kalkınma planında hücum botların suratının 80 mile çıkarılmasının ön gördüğünü ve bu hücum botlarının 100 menzilli füzelerle donatılacaklarını ve artık banları dünyada engelleyecek hiçbir gücün olmadığını söyledi..

İran İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Deniz Kuvvetler Komutanı ayrıca 110 mil hıza sahip hücum botların deneyine ise başlandığını söyledi.

İran İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Deniz Kuvvetler Komutanı, İran’ın dünyada böyle bir hızda saldırı botları üreten tek ülke konumunda bulunduğunu ve muhtelif füze atarlar, top ve diğer silahların saldırı botlarının üzerine konuşlanabileceğini söyledi.

Tuğamiral Fedevi, Amerikalıların müstekbirlik ruhlarından ötürü gerçekleri dile getirmediklerini ama son dönemde ABD savunma bakanlığı üst düzey yetkililerinden birinin 13 milyar dolar değerindeki ABD filolarının İran hücum botları karşısında hiçbir şey yapamaz konumda bulunduklarını ve hatta batırılabileceklerini bile itiraf ettiğini söyledi.

İrib

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.