İran içişleri bakanı: İslam ülkelerinin hac yönetimi hususunda devreye girmeleri gerek

  • 06 Ekim 2015
  • 723 kez görüntülendi.
İran içişleri bakanı: İslam ülkelerinin hac yönetimi hususunda devreye girmeleri gerek

Cenevre’de düzenlenen Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin 66. BM Genel Kurulu’nda İran İçişleri Bakanı Abdurrıza Rahmani Fazli ve Pakistan Eyaletler ve Aşiret Bölgeleri Bakanı Abdulkadir Beluç bir araya geldiler.

Rahmani fazli bu görüşmede Mina’da meydana gelen ve Pakistanlı hacıların da ölümüne neden olan facia nedeniyle taziyelerini ileterek, hac merasimi yöneticilerinin beceriksiz olduğunu ve İslam ülkelerinin bu hususta devreye girmeleri gerektiğini vurguladı.

İran İçişleri Bakanı, ayrıca bölge ülkeleri özellikle de komşu ülkeler ile işbirliği yapmanın İran İslam Cumhuriyeti için büyük önem tasıdığını ifade ederek, İran ve Pakistan sınır bölgelerinde yaşayanların refah düzeyi ile yaşam kalitesinin artırılması gerektiğini söyledi.

Terör örgütleriyle mücadele konusunda Tahran ve İslamabat arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini belirten İran İçişleri Bakanı Rahmani fazli, sınır muhafızları heyetleri arasındaki toplantıların düzenli bir şekilde organize edilmesinin de gerekli olduğunu dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.