İran İslam Cumhuriyeti’nin İkinci Askeri Uydusu Yolda!

  • 25 Nisan 2020
  • 984 kez görüntülendi.
İran İslam Cumhuriyeti’nin İkinci Askeri Uydusu Yolda!
 İran Hava Kuvvetleri Uzay Komutanı, Nur-1 uydusunun ilk görevinin keşif olduğunu ifade ederek; “Geçen gün fırlatılan uydu, keşifte stratejik destek operasyonları, iletişim ve navigasyon operasyonlarının gerçekleştirileceği bir bulmacanın parçasıydı ve bu da uzaya erişimi zaruri kılmıştır. Bu uyduları kullanmalı ve silahlı kuvvetlere hizmet verebilmeliyiz.” dedi.
İran Hava Kuvvetleri Uzay Komutanı Ali Cafer Abadi, yaptığı basın açıklamasında; “Uzay, kara, hava ve deniz alanı, silahlı kuvvetlerin rol oynaması gereken yüksek potansiyeli olan stratejik alanlardan biridir ve savunmacı bir stratejik güç olarak Devrim Muhafızları’nın bu alandan faydalanması gerekmektedir.” diye belirtti.
Uydunun dünyanın etrafında günde 16 kez döndüğünü belirten Ali Cafer Abadi; “Nur-1 uydusu ilk uydumuzdur, yol haritamızda daha büyük ölçekli uydular ve daha yüksek yörüngelere sahip uydular var.” dedi.
İran Hava Kuvvetleri Uzay Komutanı Ali Cafer Abadi, açıklamasının devamında ise bir sonraki adımlarının Nur-2 uydusunu dünya yörüngesine yerleştirmek olduğunu ifade etti.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.