İran, Kabil’deki terör saldırısını kınadı

  • 21 Kasım 2018
  • 1.302 kez görüntülendi.
İran, Kabil’deki terör saldırısını kınadı

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Kabil’de onlarca kişinin ölümü ve yaralanması ile sonuçlanan terör saldırısını şiddetle kınayarak, Afganistan devleti ve milletine başsağlığı dileğinde bulundu.

Behram Kasımi, terör saldırısının İslam Peygamberinin kutlu doğum yıl dönümü günlerinde gerçekleşmesi ve bazı Sünni ulemanın şehadeti ile sonuçlanan saldırıya değinerek, bu terör olayının gizli ellerinin mezhepsel, etnik fitneyi şiddetlendirmekten başka bir hedefi olmadığını söyledi.

Kasımi, Afganistan milletinin birliğini koruyarak ve merkezi yönetimi destekleyerek, terörizmle mücadeledeki geçmiş tecrübelerini kullanarak, terör saldırılarının arttığı bugünleri dirayetle geride bırakmayı ve ülkenin barış ve istikrarının sağlanması yönünde adım atmasını temenni etti.

Kasımi, İran’ın, bundan sonra da geçmişte olduğu gibi Afganistan’a desteğinin devam edeceğini vurguladı.

Dün Afganistan’ın başkenti Kabil’de gerçekleşen terör saldırısında en az 60 kişi hayatını kaybederken 80 kişi de yaralandı.

Şu ana kadar saldırının sorumluluğunu hiç bir grup üstlenmedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.