İran Meclis Başkanı Laricani: ABD’nin nükleer görüşmelerle ilgili olarak son yaptıkları açıklamalar propaganda amaçlı

  • 07 Haziran 2015
  • 923 kez görüntülendi.
İran Meclis Başkanı Laricani: ABD’nin nükleer görüşmelerle ilgili olarak son yaptıkları açıklamalar propaganda amaçlı

İran İslami Şura Meclisi Başkanı, Amerikalıların nükleer görüşmelerle ilgili olarak son yaptıkları açıklamalarının propaganda amaçlı olduğunu bildirdi.

İran İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, Nükleer görüşmeler ve 5+1 grubu ile ilgili Amerikalı yetkililerin son açıklamalarının propaganda amacı taşıdığını ve kendi ülkelerindeki radikal siyonist lobilerin saldırılarının engellenmesine çalışıldığını söyledi.

Amerika’da kamu oyu oluşturmanın nükleer görüşmeler üzerinde olumsuz etki bırakacağını belirten Laricani ayrıca Yemen olaylarına ve İran İslam Cumhuriyeti tarafından bu ülkeye yardım gönderilmesinin engellenmesine temasla, Yemen halkının abluka altına alınmasının, tarihte Arabistan açısından rezaletten başka bir şeyi beraberinde getirmeyeceğini söyledi.

Hiç kimsenin bir halkın iradesi karşısında durma kudretine sahip olmadığını hatırlatan İran İslami Şura Meclisi Başkanı, Arabistan’ın Yemen’e saldırısının, Suudilerin bölge olaylarını değerlendirmedeki hatalarından kaynaklandığını, zira artık bölge halklarının sulta altına alınamayacağını belirtti.

Laricani, Amerika ve siyonist İsrail rejiminin bölge krizinin asıl faktörü olduklarını, bazı ülkelerin ise aleni bir hıyanette bulunarak siyonist İsrail rejimine karşı mücadele vermeleri gerekirken bu savaşı İslam ülkeleri içine çektiklerini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.