İran meclis başkanından teröristlerin Suriye’ye girmelerinin önlenmesine vurgu

  • 05 Temmuz 2016
  • 685 kez görüntülendi.
İran meclis başkanından teröristlerin Suriye’ye girmelerinin önlenmesine vurgu

İslami İran Meclisi başkanı Ali Laricani, teröristlerin Suriye topraklarına girmelerinin önlenmesi gereğine vurgu yaptı.

İran Muhabirinin bildirdiğine göre, Laricani, Tahran’da Suriye büyükelçisi Adnan Mahmud ile görüşmesinde, tekfirci teröristlerin Suriye topraklarına girmelerinin önüne geçilmesi ve onlara silah yardımlarına son verilmesi gereğinin altını çizerken, bazı bölge ve batılı ülkelerin terörist gruplara yardımlarının, bölgede ve dünyada bu belanın yayılmasına neden olduğunu söyledi.

Laricani, teröristlere yardım eden ülkelerin hiç bir hedeflerine ulaşamadığını belirterek, onları yenilgiye uğrayan siyasetlerini yeniden gözden geçirmeye davet etti.

İslami İran Meclis Başkanı, İran’ın, Suriye halkı ve hükümetine tekfirci terörizmle savaşta ve Suriye buhranının barışçı yoldan çözümüne karşı ve bu doğrultuda Suriyelilerin kendi aralarında yabancıların müdahalesi olmaksızın gerçekleşecek görüşmelere destek vereceğini söyledi.

Suriye’nin İran büyükelçisi Adnan Mahmud da, sözkonusu görüşmede, İran’ın Suriye hükümeti ve halkına, teröristlerle savaşındaki yardımları ve desteklerine teşekkür ederken, İran ve Suriyeli yetkililerin stratejik ilişkilerin güçlendirilmesi konusunda kararlı ve ciddi olduklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.