İran meclisinden Amerika’ya tepki

  • 03 Aralık 2016
  • 1.050 kez görüntülendi.
İran meclisinden Amerika’ya tepki

İran İslami Şura Meclisi milletvekilleri, Amerika’nın İran aleyhindeki tek yanlı yaptırım kararına tepki göstererek bunun resmen KOEP’in ihlali olduğunu bildirdiler.

Amerikan kongresi ve senatosunda İran’a karşı yaptırımların 10 yıllık daha uzatılmasına tepki olarak İran meclisi Milli Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu Sözcüsü Seyyid Hüseyin Nakavi Hüseyni yaptığı açıklamada, Amerikan senatosunun bu kararının kesinlikle KOEP’in ihlali olduğunu bildirdi.

Nakavi Hüseyni, İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Sİyaset Komisyonunun, müzakere heyeti üyelerinin de katılımıyla Amerika’nın İran aleyhindeki yaptırımlarını 10 yıllığına daha uzatması meselesi ve KOEP’in ihlali konusunu inceleyeceğini bildirdi.

Meclis başkanlık heyeti üyesi Gulamrıza Katib de bu kanunun tasvip olmasının KOEP’in ihlali olduğunu vurgulayarak, meclisin Amerika’nın bu tutumuna gereken sert cevabı vereceğini bildirdi.

Tahran Milletvekili Muhammed Rıza Aref de ABD hükümetinin bu kanunu veto etmekten başka bir çaresinin olmadığını belirterek, Amerikan senatosunun bu tutumunun uluslararası toplumda Amerika’ya olan güveni sıfırladığını ve bunun bedelinin Amerika için ağır olacağını bildirdi.

Suheyla Celodarzade ise Amerika’nın KOEP’i ihlal etmesinin bedelini ödemeye hazırlanması gerektiğini belirterek, İran meclisinin Amerikan senatosunun bu tutumuna sert karşılık vereceğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.