İran Ordu Gününde Önemli Askeri Kazanımlar Sergilenecek

  • 18 Nisan 2015
  • 943 kez görüntülendi.
İran Ordu Gününde Önemli Askeri Kazanımlar Sergilenecek

İran İslam Cumhuriyeti Ordu Günü dolayısıyla İran’ın askeri daldaki önemli kazanım ve yeni icatları sergilendi.

Silahlı Kuvvetler Genel Kurmaylığı tarafından yapılan açıklamaya göre “10 Şehriver Modern Radar”ı bugün silahlı kuvvetlerin Tahran’daki geçit töreni sırasında sergilendi.

Çok az ülkenin elinde olan bu radarın yapım ve imal teknolojisi bizzat İran silahlı kuvvetler Hatem’ul Enbiya karargahı uzmanları ve çalışanları tarafından tasarlanmış bulunuyor.

Bu radar mıknatıs dalgalar göndermeksizin çok küçük hedefleri bile tesbit eden ve aynı anda 100 hedefi belirleme imkanına sahip olan bu radar sisteminin düşman tarafından belirlenmesi ve konumunun ortaya çıkarılmasının imkanı yoktur.

Bu törende ayrıca Telaş 2 ve Telaş üç füzeleri ve Sayyad 2, Sayyad üç füzeleri de görücüye çıkarıldı. Bu füze sistemi ülkenin tüm hava sahanlığında orta ve yüksek irtifalarda düşman uçaklarını belirleyerek kesin imha edebilme imkanına sahiptir.

Necm 801, Feth 2 ve Feth 14 radar sistemi de tanıtılan yeni askeri ve savunma ürünleri arasındaydı. Ayrıca bugün tamamen yerli ürün olan ve İranlı uzmanların kendi dirayet ve iradesiyle imal edilen “Resul” ve “Fekur” komutanlık ve iletişim sistemleri de bugün ilk kez askeri geçit töreni sırasında görücüye çıkarılan ürünlerdendi.

Bugün Tahran’da düzenlenen askeri geçit töreninde halka tanıtılan ve sergilenen bir diğer mahsul de Modern “Vel Fecr” torpidosuydu.

İRİB Muhabirinin bildirdiğine göre İran İslam Cumhuriyeti Deniz Kuvvetlerinin elindeki Gadir deniz altılarından tamamen otomatik sistemlerle deniz altından su yüzeyine fırlatılabilen bu modern torpidolar su yüzeyindeki tüm hedefleri vurabilecek kabiliyette tasarlanmıştır.

Bu arada “Es-Sabihat” deniz altı sistemi, “Yapışkan Mayın” ve “Fecr 76 Milimlik top” bugün geçitte görücüye çıkartılan diğer yeni buluş ve kazanımlardandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.