İran sağlık bakanı: İran’ın tanı kiti alımı yaptırımdan dolayı iptal oldu

  • 19 Nisan 2020
  • 614 kez görüntülendi.
İran sağlık bakanı: İran’ın tanı kiti alımı yaptırımdan dolayı iptal oldu

İran sağlık bakanlığı halkla ilişkiler sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, Güney Kore’den korona virüs tanı kiti alımının yaptırımdan dolayı iptal edildiğini bildirdi.

İranlı yetkili, Amerika’nın İran’a yönelik yaptırımlarının sağlık ürünleri ve ilaç alımını etkilediğini ve bunun en son açık bir şekilde Güney Kore’den satın almak istedikleri korona virüs tanı kitinde görüldüğünü, zira ödemelerin banka üzerinden  yapılacağından bankacılık sisteminin de yaptırıma tabi tutulmasından ötürü bu alımın gerçekleşemediğini söyledi.

Cihanpur, Amerikalı yetkililerin, İran’a sağlık ürünleri ve ilaçta yaptırım olmadığına dair iddialarının ise yalan olduğunu zira uygulamada açıkça ‘yaptırımın bu ürünlerde de görüldüğünü’ bildirerek,  Güney Kore’de ilgili bankanın açık bir şekilde, İran’a yönelik ABD’nin yaptırımlarından dolayı bu işlemin yapılamayacağını bildirdiğini’ söyledi.

İran’da korona virüsün görülmesinin ardından Rusya, Türkiye, Pakistan ve Çin gibi ülkelerin Amerika’dan bu dönemde İran’a yönelik yaptırımları kaldırmasını istemelerine Amerika olumlu cevap vermeyip aksine yaptırımları daha da arttırmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.