İran, Sana Büyükelçiliği’nde yangın iddiasını yalanladı

  • 05 Aralık 2017
  • 999 kez görüntülendi.
İran, Sana Büyükelçiliği’nde yangın iddiasını yalanladı

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, İran’ın Sana Büyükelçiliği binasında yangın çıktığı haberini tekzip ederek, Yemen’de hiçbir İranlı diplomatın olmadığını belirtti.

Sky News, bugün sabah saatlerinde yerel kaynaklardan naklen İran İslam Cumhuriyeti’nin Yemen’in başkenti Sana Büyükelçiliği binasında yangın çıktığını ve binaya saldırı düzenlendiğini duyurmuştu.

Ancak İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Fars Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, Sana’da İran Büyükelçiliği binasında herhangi bir yangın çıkmadığını ve İranlı yetkilileri de şimdiye kadar büyükelçilikte yangın çıktığına dair bir bilgi verilmediğini belirtti.

Kasımi, Sana’da İran Büyükelçiliği’nin bulunduğu bölgede son iki günde çatışmalar yaşandığını, ancak binaya bir saldırı yapılmadığını söyledi.

Dışişleri Sözcüsü ayrıca, çatışmalardan dolayı büyükelçilik binasına şarapnel isabet etmiş olabileceğini, ancak hiçbir yangın çıkmadığını söyledi.

Son günlerde Yemen’in başkenti Sana eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih güçleri ile Ensarullah ve Yemen ordusu arasında çatışmalara sahne olmuştur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.