İran savunma bakanı yardımcısı: Baver 373 ABD Patriot sisteminden daha iyi

  • 23 Ağustos 2019
  • 1.167 kez görüntülendi.
İran savunma bakanı yardımcısı: Baver 373 ABD Patriot sisteminden daha iyi

İran savunma bakanlığı elektronik sanayi kurumu başkanı tuğgeneral Şahroh Şehram, İran’ın görücüye çıkardığı 373 Baver hava savunma sisteminin A’dan Z’ye kadar İranlı bilim insanları ve uzmanlarınca tasarlandığı ve üretildiğini söyledi.

Tuğgeneral Şahroh Şehram, dün gece yaptığı açıklamada, İran’ın Baver 373 hava savunma sisteminin çok yüksek kapasiteye sahip olduğunu belirterek, Rus S-300’e göre daha da iyi olduğunu söyledi.

Baver 373 füze savar sisteminin 320 km. mesafede aktiv olduğunu belirten İranlı askeri yetkili, 250 km. kadar hedeflerini çok dikkatli bir şekilde vurduğu ve imha edebildiğini söyledi.

Tuğgeneral Şahroh Şehram, İran’ın Baver 373 hava savunma sisteminin ABD Patriot’undan daha iyi olduğunu da belirtti.

İran’ın ‘Baver 373’ adı verilen yerli üretim uzun menzilli hava savunma sistemi, başkent Tahran’da dün Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin katıldığı törenle tanıtıldı.

Rus hava savunma sistemi S-300’lerin ‘İran versiyonu’ olarak bilinen ‘Baver 373’ hava savunma sisteminin 200 kilometre uzaklıktaki ve 27 kilometre irtifadaki hedefleri imha edebildiği belirtildi.

200 kilometre menzili bulunan ‘Baver 373’ün, dikey fırlatıcılarla ve ‘Miraç 4’ adı verilen aynı anda 6 hedefe kilitlenebilen çok yönlü bir radar ile donatıldığı ve yine yerli üretim ‘Seyyad 4’ füzelerinin de aralarında olduğu çeşitli tipte karadan havaya füzeleri fırlatılabildiği ifade edildi.

İran ve Rusya arasında 2007’de imzalanan 900 milyon dolarlık S-300 anlaşması Tahran’a yönelik BM yaptırımları nedeniyle Rusya’nın önceki Devlet Başkanı Dmitry Medvedev tarafından 2010’da askıya alınmıştı. Bunun üzerine İran, ‘Baver 373’ adını verdiği hava savunma sistemini geliştirmeye başlamıştı.

Rusya, nükleer anlaşmaya varılmasının ardından İran’a yönelik BM yaptırımlarının kaldırılmasından sonra 2016’da Tahran’a S-300 sevkiyatını tamamlamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.