İran siyonistlerin Gazze’deki cinayetlerini kınadı

  • 13 Kasım 2018
  • 1.032 kez görüntülendi.
İran siyonistlerin Gazze’deki cinayetlerini kınadı

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, terör rejimi İsrail’in dün gece İslami direniş komutanlarından biri dahil bir çok Filistinli direnişçiyi şehit etmesini kınadı.

Fars Haber Ajansına göre, Kasımi, siyonist rejimi bölgede terör devletinin sembolü olarak nitelerken, ”terör rejimi İsrail’in işgal altındaki Kudüs’te, saldırı, cinayet ve işgale dayalı girişimleri Amerika’nın desteği ve kışkırtmalarının yanısıra bazı bölge ülkelerinin sessiz kalması sonucu devam etmektedir’ dedi.

Behram Kasımi, uluslararası toplumun Filistinlilere karşı terör rejimi İsrail’in cinayetlerinin son bulması için acil müdahalede bulunmasını isterken, terör rejimi İsrail pazartesi günü ve gecesi Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırıda HAMAS hareketi komutanlarından “Nureddin Muhammed Selame Berke” başta olmak üzere en az 7 direnişçiyi şehit etti.

İşgalci İsrail saldırılarında bu zamana kadar binlerce Filistinli şehit olurken onbinlercesi de yaralandı.

Bilindiği gibi terör rejimi İsrail, 2006’dan beri Gazze Şeridi’ni, havadan, karadan ve denizden muhasara altında tutuyor.

Bu arada İslamî Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Fevzi Berhum, İzzeddin El-Kassam Tugayları’na bağlı mücahitlerin Siyonist işgal güçlerinin Han Yunus şehrinin doğusundaki hain saldırısına karşı kahramanca duruşunun düşmanla savaşını açık bir şekilde bozduğunu söyledi.

Hamas sözcüsü Berhum konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Kassam Tugayları kahramanca ortaya çıktığı gibi, ona bağlı mücahitler de fedakarlık ve bedelin en üst düzeyini ortaya koydular. Bedel ve fedakarlıklarıyla halkı ve bu halkın çıkarını korumada süren onur savaşında en büyük cihad tablolarını gösterdiler” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.